Artikkel
 • Jaga lugu:

  OEG ostjad tulevad Karule kosja tema enda rahaga

  Indrek NaurFoto: Andras Kralla

  Vaadates peale Olympic Entertainment Group (OEG) finantsidele ja väljaostupakkumisele, tekib tahtmine tsiteerida kirjandusklassikat, et Luksemburgi mehed tulevad Karule kosja tema enda rahaga, kirjutab vandeadvokaat Indrek Naur.

  OEG-l on 152 miljonit aktsiat. Luksemburgi mehed peavad nende eest välja käima 288 miljonit eurot (1,9 eurot aktsia eest). OEG-l oli 2017. aasta lõpus jaotamata kasumit 71 miljonit eurot, mis jääb ostjale. Selleks hetkeks, kui väljaostmine lõppenud, on jaotamata kasumi suurus 100 miljonit eurot (vaba raha hulk 2017. a lõpus 58 miljonit eurot).
  Ilmselt Luksemburgi emaettevõte annab väljaostjale, Eestis registreeritud ASile Odyssey Europe, laenu ligikaudu 300 miljonit eurot (ostuhind ja muud kulud).
  OEG suuromanik Armin Karu & Co on lubanud ostjale, et nad võivad ühendada kaks aktsiaseltsi (AS OEG ja AS Odyssey Europe). Ühendamise tulemusel tekib OEG-l võlg ca 300 miljonit eurot.
  Kuna selleks hetkeks on jaotamata kasumit 100 miljonit eurot, saab Odyssey jaotamata kasumi arvelt tasuda laenu emaettevõttele ehk siis Odyssey saab OEG aktsiad osta 1/3 ulatuses OEG enda rahaga, kuna jaotamata kasum on 1/3 ostuhinnast. Siit siis Pisuhänna tegemine.

  Indrek Naur annab Äripäeva raadiole kolmapäeva hommikul intervjuu pärast kella 8.30seid uudiseid.

  Kui OEG börsilt minema viiakse ja Odysseyga ühendatakse, omavad väikeaktsionärid suure laenukoormusega (300 miljonit eurot) OEG aktsiaid, mis peale selle on ka ebalikviidsed. Siis aktsiad ei maksa enam 1,9 eurot tükk, vaid 0,009 eurot tükk.
  Väikeaktsionäridele tõmmatakse kahe aktsiaseltsi ühinemisega kott korralikult pähe.
  Nauril on OEG aktsiaid rohkem kui miljoni euro eest, täpsemalt summas 1 049 147,7 eurot ehk 0,36 protsenti. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vandeadvokaat ühistranspordist: alarahastuse vältimine on riigi vastutus
Olukord ühistranspordi korralduses – osaliselt nii-öelda tasuta transpordis – on vilets juba aastaid, kuid kallinenud kütuse tõttu kasvas see kriisiks. Hiljuti rahuldas riigikohus kolm ettevõtjate kaebust, kuid alarahastatud teenindajate seis üha halveneb, kirjutab vedajaid kohtus esindanud vandeadvokaat Jaana Nõgisto.
Olukord ühistranspordi korralduses – osaliselt nii-öelda tasuta transpordis – on vilets juba aastaid, kuid kallinenud kütuse tõttu kasvas see kriisiks. Hiljuti rahuldas riigikohus kolm ettevõtjate kaebust, kuid alarahastatud teenindajate seis üha halveneb, kirjutab vedajaid kohtus esindanud vandeadvokaat Jaana Nõgisto.
Prognoositust leebem inflatsioon pani USA aktsiaturud hüppama
USA tarbijahinnaindeksi aastane kasv 8,5 protsendi võrra juulis oli täpselt see uudis, mida aktsiaturud eile ootasid, et hoogsalt tõusma hakata. Nasdaqil algas koguni pulliturg.
USA tarbijahinnaindeksi aastane kasv 8,5 protsendi võrra juulis oli täpselt see uudis, mida aktsiaturud eile ootasid, et hoogsalt tõusma hakata. Nasdaqil algas koguni pulliturg.
Reaalajas börsiinfo
Edukat tippjuhti Tarmo Noopi kutsuti buldooseriks, aga see on nüüd minevik Lahkumisintervjuu!
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
LETA uudisteagentuuri tabas küberrünnak
Lätis on aasta jooksul registreeritud suurenenud küberrünnakute arv, möödunud nädalavahetusel katkestas rünnak Läti uudisteagentuuri LETA töö mitmeks tunniks, vahendab Läti ringhääling.
Lätis on aasta jooksul registreeritud suurenenud küberrünnakute arv, möödunud nädalavahetusel katkestas rünnak Läti uudisteagentuuri LETA töö mitmeks tunniks, vahendab Läti ringhääling.
Ettevõtja müüb asfalditehast: ees on rasked ajad
Teedefirma Altos Teed on rasketehnika müügikeskkonnas Mascuses miljoni euroga müüki pannud asfalditehase, firma juht Tõnu Vilipuu ennustab teedeehitajatele raskeid aegu.
Teedefirma Altos Teed on rasketehnika müügikeskkonnas Mascuses miljoni euroga müüki pannud asfalditehase, firma juht Tõnu Vilipuu ennustab teedeehitajatele raskeid aegu.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.