24. aprill 2019 kell 12:40

Kuhu investeerida 100 000 eurot?

Kui on tahe ja võimalus investeerida 100 000 eurot, siis kinnisvara on kindlasti hea ja turvaline valik, kirjutab Arco Vara müügijuht Triinu Liis Epner ettevõtte blogis.

Triin Liis Epner.  Foto: Maris Pukk

Kuid millist kinnisvara valida – mis oleks suurima tootlusega?

100 000 euro eest on võimalik Tallinnas osta üks heas korras kahetoaline korter või kaks väikekorterit suuruses 14–25 m2. Tähtis on muidugi hoone asukoht ja hinnaperspektiiv. Põhjalikult tasuks tutvuda piirkonna üldplaneeringu ja arendusplaanidega ning uurida välja, kui suur on selles piirkonnas üürinõudlus.

Investeering peaks teenima investorile võimalikult suurt tootlust. Kui kahetoalise üürikorteri üürihind on keskmiselt 500 eurot, siis ühe väikekorteri eest saab kuus 350–400 eurot. Ostes kaks väikekorterit, on see summa juba kahekordne ehk 700–800 eurot. Seega on kahe väikekorteri tootlus oluliselt parem ja ka riskid on hajutatud, sest üks kahest üürnikust on kindlasti korralik.

Tänasel päeval on väikekorterite turg väga aktiivne, sest noortel spetsialistidel ei ole piisavalt omafinantseeringut, et ise korter soetada. Ka vanemate vara ei sobi sageli tagatiseks, kuna on üldjuhul ostetud laenuga. Kuid noored spetsialistid on piisavalt maksejõulised, et tasuda igakuiseid üürimakseid. Nad on ka liikuvad ja armastavad reisida, seega on üürikorter heaks lahenduseks.

Kui on valida kahe korteri vahel, millest üks asub vanas majas, kus naabriteks on väga erineva taustaga inimesed, ja teine täiesti uues ja esinduslikus hoones, siis eelistaksid üürnikud kindlasti viimast varianti, isegi kui pinda on vähem.

Hetkel kuum