Kaire Uusen • 29 august 2019
Arvamused
Ainult tellijale

Kaire Uusen: palgapäeval plaksub 1400eurone magus piits

Keskmine palk kerkis üle 1400 euro, aga töötaja pole rahul. Kas palgakasv on liiga kiire, on see majandusele hea või halb – vastus nendele küsimustele sõltub sellest, kas Eestile on tähtis lühiajaline või pikaajaline perspektiiv ning mida ühes või teises olukorras edasi tehakse, kirjutab kolumnist Kaire Uusen.

Kaire Uusen.  Foto: Erakogu

Meenutagem vana nalja, kuidas mees läheb sauna, aga saunamehed on laisad ja ülbed. Mees aga maksab neile väga heldelt. Saunamehed on jahmunud. Järgmine kord võtavad nad mehe kuninglikult vastu, kuid tasuks on siis vaid mõni sent.

Telli Äripäev

Äripäeva tellijal on ligipääs:
Äripäeva raadio­saadetele
kõigile artiklitele ja TOPidele
investor Toomase nõuannetele
Äripäeva Infopanga hõbepaketile
Hetkel kuum