Erkki Bahovski • 28 november 2019
Arvamused
Ainult tellijale

Erkki Bahovski: Eesti valik – euroopalikud seadused või isakese sõna

Eesti puhul on lihtne. Me kas tahame kuuluda Euroopasse ja järgida õigusriigi põhimõtteid või valime Venemaa mõjusfääri, kirjutab ajakirja Diplomaatia peatoimetaja Erkki Bahovski.

Erkki Bahovski.  Foto: Erakogu

1215. aastal nägi ilmavalgust selline dokument nagu Magna Carta, millega Inglise kuningas John andis kindlad õigused oma ülikutele. Ja ehkki seda dokumenti on pärast seda tühistatud ja täiendatud, on see muutunud Inglismaa, aga ka laiemalt läänemaailma põhiõiguste sümboliks. Magna Carta sümboliseerib arusaama, et inimestel on kindlad põhiõigused ja et ühiskonna elu reguleerivad kokkulepitud seadused, mitte valitseja suva.

    Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum