Artikkel
 • Jaga lugu:

  Jüri Raidla: Eesti edulugusid tuleb otsida täiesti teistel alustel

  Jüri Raidla.Foto: Raul Mee

  Miski ei ole 2020. aastal enam endine. Isegi Eduka Eesti konkursi eesmärgid mitte. Kui varem olid keskmes pika-perspektiivi-visioonid, siis nüüd tuleb võrdselt tähtsaks pidada ka lühikest perspektiivi, visiooni eluks ja äriks pärast pandeemiat. Otsigem tasakaalupunkte, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Ellex Raidla Advokaadibüroo vandeadvokaat Jüri Raidla.

  Jaanipäeval, koroona esimese laine vaibumise aegadel, lootsid paljud, seal hulgas ka mina, et endised ajad tulevad tagasi. Täna ei ole mõtet end sellise mõttekäiguga enam petta. Olgu tegemist riikluse, poliitika, äri või lihtsalt eluga kõige laiemas tähenduses – endisus ei jätku ega peagi jätkuma varasemal kujul.
  Kas uus reaalsus on üdini halb? Üldse mitte. Vanade asjade endisel moel või natuke paremini tegemine ei too kaasa arenguhüpet. Vertikaalne areng tuleb ikka kas uute asjade tegemisest või siis vanade asjade uuel viisil tegemisest. Seda tingimusel, et kõiki vajalikke vanu asju kohe nurka ei hakata loopima. Uude tasakaalupunkti vana ja uue vahel tuleb jõuda tasakaalukalt.
  Lehma lüpsmist võib ju distantsõppe korras õppida, kuid lehma lüpsmine ise jääb päris pikaks ajaks kontakttööks. Advokaaditööd saab teha nii kodukontorist kui „päris“ kontorist. Samas pole mõtet tormata teise äärmusesse ja arvata, et sprindi maailmameistriks võib saada ainult metsajooksu harrastades. Mets staadionit ei asenda, küll aga täiendab. Nii ei kao need päris kontorid ka kuhugi, need lihtsalt muutuvad.

  Sisu on kättesaadav ainult tellijale.

  logi sisse!

  undefined

   Telli Äripäev
   Jaga lugu:
  • Hetkel kuum
  Seotud lood

  Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
  Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
  Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
  USA aktsiaturud alustasid juulit tõusuga
  USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
  USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
  Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
  Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
  Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
  Raadiohitid: kuidas taltsutada inflatsiooni
  Lõppeval nädalal avardasid kuulajate silmaringi raadiosaated inflatsioonist, investeerimisest, OÜtamisest ning turismi olukorrast Ungaris.
  Lõppeval nädalal avardasid kuulajate silmaringi raadiosaated inflatsioonist, investeerimisest, OÜtamisest ning turismi olukorrast Ungaris.
  Raadiohommikus: kuumast suvest ja taasterahastust
  Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
  Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.

  Küpsised

  Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

  Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.