Kristo Sepp • 16. veebruar kell 15:36
Arvamused
Ainult tellijale

Funderbeam: jälgime pidevalt reeglite täitmist

Funderbeami koduleht.  Foto: kuvatõmmis

Viimasel ajal on palju räägitud nii Funderbeami kui ka teiste kauplemiskeskkondade võtmes arbitraaži võimalusest. Siinkohal vajab täpsustamist konkreetne mõiste arbitraaž, sest enamikul juhtudel eksitakse kontseptsiooni vastu, kirjutab Funderbeami kauplemisplatvormi tootejuht Kristo Sepp.

Arbitraaž tähendab riskivaba tulu teenimist ehk samaaegselt ühe instrumendi müümist ja teise ostmist kujul, kus instrumendid on olemuselt võrdväärsed ja tehingu tegija ei oma ühelgi ajahetkel pikka ega lühikest positsiooni. Tulu teenitakse kahe võrdväärse instrumendi hinnaerinevuselt. Viimase aja näited ajakirjanduses selle alla aga ei kuulu, kuna:

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum