• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tootlikkuse kasvu ette rakenda äritarkvara

  Ettevõtjate pikaajaline eesmärk on tagada oma äritegevuse püsivus ja konkurentsivõime. See eeldab paratamatult võimet pidevalt muutuda ja saavutada arenguks vajalik tootlikkus, kirjutab BCS Itera ASi juht Erko Tamuri.

  Mujal maailmas on äritarkvaralahendused tootlikkuse kasvus märkimisväärset rolli mänginud juba kaua. Nüüd on aeg ka Eesti ettevõtjatel oma inimestesse rohkem investeerida ning läbi tarkade töökohtade nutikaid lahendusi enda kasuks tööle panna.
  Kaasaegsed äritarkvaralahendused omavad kogu IKT lahenduste portfellis eripärast rolli selles osas, et üldjuhul nõuab see suurema osa töötajate kaasamist. Tegemist ei ole pelgalt juhtide või finantsinimeste lahendusega, vaid kogu ettevõtte töös osalevate inimeste lahendusega. Seetõttu ongi paljud ettevõtted peljanud investeeringuid, sest ei usuta, et inimesed on võimelised uusi lahendusi kasutama.
  Juhtide mugavustsoon on kõrge. Uuendused nõuavad ju osa inimeste väljavahetamist või panustamist nende täiendõppesse, rohkem sisulist tööd vanema põlvkonna tööjõuga, enama hulga inimeste arvamustega arvestamist, samuti kvaliteetsemat tööd värbamisprotsessis. Samas, mida nutikamad on töötajad uut tehnoloogiat kasutama, seda tugevam on ettevõtte konkurentsivõime pikaajalises perspektiivis.
  BCS Itera ASi juhi Erko Tamuri hinnangul on IT-uuenduste puhul ei ole enamasti pudelikaelaks mitte uus tehnoloogia või lahendus ise, vaid meetodid, kuidas seda organisatsioonis ellu viiakse. Loe pikemalt tänase Äripäeva paberlehes.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.