• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  London valiti atraktiivseimaks ärikeskuseks

  Londoni kesklinnFoto: Foto: Bloomberg

  Värske uuringu kohaselt edestab London maailma atraktiivseima ärikeskusena nii New Yorki, Pariisi kui Tokyot.

  Jaapani Global Power City indeksi järgi on London maailma silmapaistvaim ettevõtluse ja innovatsiooni keskus. Maailma 40 suurlinna hõlmanud uuring pani ritta linnad, mis meelitavad kõige enam loomingulisi inimesi ja ettevõtlust. Viienda koha tabelis hõivas Singapur, vahendas Bloomberg.
  Uuringus võetakse arvesse majandust, arengut, kultuurilist mitmekesisust, elukeskkonda ja ligipääsetavust. Londoni skoor tõusis sel aastal koguni 28 punkti, samal ajal kui teiste esiviisikusse kuuluvate linnade punktid jäid enam-vähem samaks.
  „Olümpiamängude korraldamine on Londonile mõjunud positiivselt,“ rääkis Jaapani linnakorralduse spetsialist Heizo Takenaka.
  Kultuuri kategoorias edestas London nii New Yorki kui Pariisi. See kategooria hõlmas spordirajatiste mitmekesisust, söögikohtade ja ostukeskuste olemasolu ning linna üldist mainet väliskülaliste seas.
  New York sai kõige kõrgemad punktid teadus- ja arendustegevuses, kus teise koha hõivas Tokyo. Majanduses oli esikohal Tokyo, millele järgnesid New York ja Peking.
  Uuringu läbi viinud sihtasutuse Mori Memorial Foundation and Institute for Urban Strategies on asutanud Jaapani suurim arendusfirma Mori Building Co. Uuringut viiakse läbi alates 2008. aastast eesmärgiga teada saada, mida peaks Tokyo tegema, et saada veelgi atraktiivsemaks suurlinnaks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Börs: USA aktsiaturud lõpetasid nädala väikse tõusuga
USA aktsiaturud lõpetasid nädala viimase päeva väikse tõusuga, vaatamata sellele, et Euroopa turud olid Evergrandega seotud mure tõttu järsult odavnemas, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid nädala viimase päeva väikse tõusuga, vaatamata sellele, et Euroopa turud olid Evergrandega seotud mure tõttu järsult odavnemas, vahendab Reuters.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.