Birjo Must • 9. oktoober 2014
Jaga lugu:

London valiti atraktiivseimaks ärikeskuseks

Londoni kesklinn
Londoni kesklinn  Foto: Foto: Bloomberg

Värske uuringu kohaselt edestab London maailma atraktiivseima ärikeskusena nii New Yorki, Pariisi kui Tokyot.

Jaapani Global Power City indeksi järgi on London maailma silmapaistvaim ettevõtluse ja innovatsiooni keskus. Maailma 40 suurlinna hõlmanud uuring pani ritta linnad, mis meelitavad kõige enam loomingulisi inimesi ja ettevõtlust. Viienda koha tabelis hõivas Singapur, vahendas Bloomberg.

Uuringus võetakse arvesse majandust, arengut, kultuurilist mitmekesisust, elukeskkonda ja ligipääsetavust. Londoni skoor tõusis sel aastal koguni 28 punkti, samal ajal kui teiste esiviisikusse kuuluvate linnade punktid jäid enam-vähem samaks.

„Olümpiamängude korraldamine on Londonile mõjunud positiivselt,“ rääkis Jaapani linnakorralduse spetsialist Heizo Takenaka.

Kultuuri kategoorias edestas London nii New Yorki kui Pariisi. See kategooria hõlmas spordirajatiste mitmekesisust, söögikohtade ja ostukeskuste olemasolu ning linna üldist mainet väliskülaliste seas.

New York sai kõige kõrgemad punktid teadus- ja arendustegevuses, kus teise koha hõivas Tokyo. Majanduses oli esikohal Tokyo, millele järgnesid New York ja Peking.

Uuringu läbi viinud sihtasutuse Mori Memorial Foundation and Institute for Urban Strategies on asutanud Jaapani suurim arendusfirma Mori Building Co. Uuringut viiakse läbi alates 2008. aastast eesmärgiga teada saada, mida peaks Tokyo tegema, et saada veelgi atraktiivsemaks suurlinnaks.

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt