• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsid kukuvad kolinal

  Kreeka börsiindeks langes üle 5,5%.Foto: epa

  USA suurim aktsiaindeks Standard & Poor's 500 sööstis kauplemispäeva avanedes pea ees alla ning eemaldas kõik selle aasta tõusud. Euroopa aktsiad teevad veelgi tugevamat langust, mis ulatub kohati 3%ni. Kõik börsid USAst Lähis-Idani on punases.

  Loetud minutid pärast kauplemispäeva algust langes S&P500 indeks 1,5% madalaimale tasemele alates aprillist. Investorid pagesid USA võlakirjadesse, mille intressid langesid madalaimale tasemele alates 2013. aasta maist.
  Euroopa aktsiatest koosnev Stoxx Europe 600 langes 2,9%, mis on suurim langus alates 2013. aasta juunist. Prantslaste CAC 40 indeks on langenud täna 2,37%, sakslaste DAX 2,18% ning brittide FTSE 100 1,94%.Tugev langus viitab, et investorid on jätkuvalt mures maailmamajanduse pärast. Eriti teeb muret Euroopa, kus langetati ka suuremate majanduste kasvuprognoose. Samuti oodatakse hirmuga, mida võib kaasa tuua intressimäärade kergitamine USAs.
  Ka USAs toimub mõningane jahenemine – septembris langes jaemüük 0,3%, mis on prognoosidest kõvasti vähem. Samuti teatas Hiina oodatust madalamast inflatsioonist. Brenti toornafta on jätkuvalt vabalanguses ning odavnes koos aktsiatega kokku 0,3%, 84,40 dollarile. Rahvusvaheline Energiaagentuur prognoosib naftale viie aasta madalaimat nõudluse kasvu.
  „Suurim mure USAs on selle pärast, et teised riigid ekspordivad oma nõrkuse siia, mis mõjub meie majandusele negatiivselt,“ ütles investeerimisfirma RW Baird & Co strateeg Bruce Bittles Bloombergile. „Riigivõlakirjade tootlus läheb alla, mis viitab, et majandus ei pruugi olla nii tugev, nagu arvatakse.“
  S&P 500 on septembrikuisest rekordist langenud kokku 8,5%, millega on indeks kustutanud ka kogu eelneva 2014. aasta tõusu. Tänase langusega kustutas tänavuse tõusu ka sakslaste DAX indeks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Nasdaq suutis ainukesene napis plussis sulguda
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.