Raido Neemre • 16. oktoober 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Analüütikud: lennusektor on ülemüüdud

Foto: Bloomberg

Lennufirmade aktsiad tegid täna tõusu tänu analüütikute kommentaaridele. Vihjati, et investorid, kes suudavad olla üle oma hirmudest seoses Ebola puhanguga, saavad peagi väärilise tasu osaliseks,vahendab Marketwatch.

NYSE Arca Airline indeks on alates esmaspäevast, mil see sulgus viimase kaheksa kuu madalaimal tasemel – 72,59 punktil, kasvanud 3,7%. Indeks jäi siiski 15% madalamaks oma 2.septembril saavutatud 12-aasta rekordkõrgusest, mis oli 88,57 punkti.

Indeks oli täna korraks siiski ka languses, kuid tegi päeva jooksul taas 0,5% tõusu. Nõrkus tulenes uudistest, et Air France'i lennuk pandi Madridis garantiini, kuna tekkis kahtlus, et ühel pardal olnud patsiendil oli Ebola viirus.

Wolfe Researchi analüütik Hunter Keay märkis, et sektori langus oli irratsionaalne ning investorid peaksid ostma lennufirmade aktsiaid, kuna sektori põhinäitajad on siiski jätkuvalt positiivsed. “See müügilaine on lihtsalt liigne,” kirjutas ta oma klientidele.

“Me usume, et müügilaine põhineb Ebola kõige hullema stenaariumi eeldusel, mille täitumine on vähetõenäoline,” lisas ta.

Cowen and Company analüütiku Helane Beckeri sõnul mõjutas ka aastaid tagasi kiiresti levinud linnugripp ehk SARS rängalt Aasia lennufirmade aktsiaid. Kõigest aastaga aga aktsiate hind kolmekordistus võrreldes nende madalaima tasemega.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt