Juhan Lang • 16. oktoober 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Swedbanki kliendid müüvad aktsiaid

Andres Suimetsa hinnangul on eilne turgudel valitsenud müügipaanika asjade loomulik käik.
Andres Suimetsa hinnangul on eilne turgudel valitsenud müügipaanika asjade loomulik käik.  Foto: Veiko Tõkman

Swedbank Marketsi valdkonnajuhi Andres Suimetsa kinnitusel on panga kliendid viimastel päevadel olnud enamuses müügipoolel ja kahe müügikorralduse kohta laekub üks ostukorraldus.

„On kliente kellele tundub praegu mõistlik lühiajaliselt riski vähendada, kui ka neid, kes veidi pikemas vaates kasutavad langust positsioonide suurendamiseks,“ selgitas Suimets. „Tundub, et mure Euroopa majanduse pärast on paljusid investoreid teinud murelikuks olukorras, kus halbu uudiseid reaalmajanduse kohta on lõpuks ka turgudel negatiivsena tõlgendama hakatud, vaatamata Euroopa Keskpanga sõnavõttudele või tegutsemisele.“

Suimets põhjendas müügilainet muu hulgas sellega, et Euroopa erinevatest riikidest on järjest avaldatud pettumust valmistanud makronäitajaid, samas kui inflatsioon püsib väga madalal ning veel hiljuti langetas ka IMF maailmamajanduse väljavaadet. „Võttes arvesse turgude langusele eelnenud tugevust, kui paljud indeksid kauplesid oma tippude juures, on loomulik, et investorid on muutunud ärevaks ja leidnud põhjuse nüüd valikuliselt investeeringuid realiseerida,“ rääkis ta.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt