• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Swedbanki kliendid müüvad aktsiaid

  Andres Suimetsa hinnangul on eilne turgudel valitsenud müügipaanika asjade loomulik käik.Foto: Veiko Tõkman

  Swedbank Marketsi valdkonnajuhi Andres Suimetsa kinnitusel on panga kliendid viimastel päevadel olnud enamuses müügipoolel ja kahe müügikorralduse kohta laekub üks ostukorraldus.

  „On kliente kellele tundub praegu mõistlik lühiajaliselt riski vähendada, kui ka neid, kes veidi pikemas vaates kasutavad langust positsioonide suurendamiseks,“ selgitas Suimets. „Tundub, et mure Euroopa majanduse pärast on paljusid investoreid teinud murelikuks olukorras, kus halbu uudiseid reaalmajanduse kohta on lõpuks ka turgudel negatiivsena tõlgendama hakatud, vaatamata Euroopa Keskpanga sõnavõttudele või tegutsemisele.“
  Suimets põhjendas müügilainet muu hulgas sellega, et Euroopa erinevatest riikidest on järjest avaldatud pettumust valmistanud makronäitajaid, samas kui inflatsioon püsib väga madalal ning veel hiljuti langetas ka IMF maailmamajanduse väljavaadet. „Võttes arvesse turgude langusele eelnenud tugevust, kui paljud indeksid kauplesid oma tippude juures, on loomulik, et investorid on muutunud ärevaks ja leidnud põhjuse nüüd valikuliselt investeeringuid realiseerida,“ rääkis ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Börs: USA aktsiaturud lõpetasid nädala väikse tõusuga
USA aktsiaturud lõpetasid nädala viimase päeva väikse tõusuga, vaatamata sellele, et Euroopa turud olid Evergrande'iga seotud mure tõttu järsult odavnemas, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid nädala viimase päeva väikse tõusuga, vaatamata sellele, et Euroopa turud olid Evergrande'iga seotud mure tõttu järsult odavnemas, vahendab Reuters.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.