Brasiilia aktsiad tegid järsu kukkumise

27. oktoober 2014, 13:10
Brasiilia presidendivalimiste tulemustes pettunud kodanik
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141027/BORS/141029723/AR/0/AR-141029723.jpg

Brasiilia aktsiaid jälgivad börsil kaubeldavad fondid tegid täna järsu kukkumise, kuna turud ei ole rahul kohalike presidendivalimiste tulemustega.

„Turgudel saab olema tohutu pettumus, kuna opositisoon ei võitnud,“ lausus UBSi arenevate turgude strateeg Geoffrey Dennis Bloombergile. Tema sõnul võib Brasiilia börsiindeks Ibovespa täna kukkuda 7,9%.

iShares MSCI Brazil Capped ETF kukkus New Yorgis eelkauplemisel 9,2%, samal ajal kui sarnane väärtpaber Tokyos tegi läbi kolme aasta suurima languse. Brasiilia riigile kuuluv naftatootja Petroleo Brasileiro aktsia kukkus Frankfurdis 7,8%.

Brasiilias toimunud presidendivalimistel sai enim hääli valitseva vasakpoolse Töölispartei kandidaat Dilma Rousseff, kes juhib nüüd riiki teist ametiaega järjest. Lootuses, et uueks presidendiks saab Aecio Neves, on Brasiilia Ibovespa aktsiaindeks sel aastal rallinud 16%.

Kuigi riigi majanduskasv on Rousseffi valitsusajal olnud rekordiliselt aeglane, hääletas 52% elanikest eile siiski tema poolt. Alates Rouseffi võimuletulekust 2011. aasta jaanuaris on Ibovespa kukkunud 25% ja Petrobrasi aktsia kaotanud 40% oma väärtusest. Kohalik valuuta reaal on dollari suhtes nõrgenenud 33%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. October 2014, 13:10
Otsi:

Ava täpsem otsing