• Jaga lugu:

  Volkswagen üllatas Audi müügitulemustega

  Töötaja paigaldab Audi sõiduautole logoFoto: Bloomberg

  Euroopa suurim autotootja Volkswagen suutis oma kolmanda kvartali kasumiga analüütikuid üllatada, sest Audi ja Škoda brändi sõidukite müük kasvas hoogsalt.

  Autotootja maksueelne kasum kasvas aastaga 16%, 3,23 miljardile eurole. See ületas Bloombergi küsitletud analüütikute prognoosi 0,4 miljardi võrra. Ettevõtte käive ulatus 48,9 miljardi euroni, mis on 4,1% enam kui aasta eest.
  „Oleme saavutanud tugeva tulemuse,“ rääkis Volkswageni juht Martin Winterkorn. „Sellegipoolest peame keskenduma aluse panemisele tulevikuks.“
  Juba pikki aastaid on Volkswagen näinud vaeva müügi kasvatamisega, sest on seadnud eesmärgiks jõuda ette maailma suurimast autotootjast Toyota Motorist. Nüüd on aga Saksa firma pööranud fookuse kasumi hoidmisele ja kulutuste vähendamisele.
  LBBW analüütiku Frank Billeri sõnul näitab Volkswagen väga häid tulemusi hoolimata keerulisest turuolukorrast. “Tundub, et neil on kulud kontrolli all,” märkis ta.
  Volkswageni aktsia on täna Frankfurdi börsil tõusnud 2,44%, 33,081 eurole. Aastaga on aktsia hind langenud 3,94%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Raadiohitid: investori kallis viga ja verelaskmine Hiinas
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.
Nutikas andmete kasutamine avab uued võimalused
Igapäevaselt koguneb üha rohkem andmeid ning nendest on saanud üks väärtuslikumaid ressursse. Andmete kasutusvõimalused järjest laienevad ning üheks suunaks on kindlasti inimeste liikuvusmustrite analüüsimine ning selliste andmete tark kasutamine.
Igapäevaselt koguneb üha rohkem andmeid ning nendest on saanud üks väärtuslikumaid ressursse. Andmete kasutusvõimalused järjest laienevad ning üheks suunaks on kindlasti inimeste liikuvusmustrite analüüsimine ning selliste andmete tark kasutamine.