Juhan Lang • 5. november 2014 kell 7:31

Päev börsil: nafta hinnalangus imbus Aasia börsidele

Kõige positiivsem on pilt jätkuvalt Jaapani börsil.  Foto: Bloomberg

Aasia turud olid täna valdavalt surve all, sest investoritele valmistasid jätkuvalt muret kukkuvad naftahinnad ja Hiina tagasihoidlik makropilt. Veidi kerkis taas Jaapani börs, mis on viimastel päevadel rallinud keskpanga uute stiimulite ootuses.

IG analüütik Stan Shamu leidis, et kukkunud naftahinnad eesotsas nelja aasta põhja vajunud Brenti toornaftaga ei pruugi edaspidi tingimata samas suunas edasi liikuda. Naftahinna jätkuv kukkumine on tingitud sellest, et Saudi Araabia langetas esmaspäeval USAsse eksporditava nafta hinda, tõstes samal ajal Aasia ja Euroopa hindu.

Kui praegused peamised turujõud eemaldada, võiksid Shamu sõnul hinnad taas kerkida. „Seega ma ei leia, et see oleks suur investeerimisrisk ja ei usu, et see tingimata muudab domineerivaid turge,“ märkis ta.

Brenti toornafta langes 0,81%, 82,15 dollarile barrelist ja 0,48% kukkunud USA toornafta West Texas Intermediate (WTI) kaupleb 76,78 dollaril barrelist.

Samal ajal kui Jaapani Nikkei vallutas 0,44% tõusuga värske seitsme aasta tipu, langes Hiina Shanghai Composite aktsiaindeks 0,47% ja Hongkongi Hang Sengi indeks vajus 0,62%.

Hongkongis asuva LGT Capital Partnersi strateeg Mikio Kumada toonitas, et Jaapani turu liikumised on paljuski etteennustamatud ja sealsed liikumised ootamatud.

Hetkel kuum