• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Päev börsil: nafta hinnalangus imbus Aasia börsidele

  Kõige positiivsem on pilt jätkuvalt Jaapani börsil.Foto: Bloomberg

  Aasia turud olid täna valdavalt surve all, sest investoritele valmistasid jätkuvalt muret kukkuvad naftahinnad ja Hiina tagasihoidlik makropilt. Veidi kerkis taas Jaapani börs, mis on viimastel päevadel rallinud keskpanga uute stiimulite ootuses.

  IG analüütik Stan Shamu leidis, et kukkunud naftahinnad eesotsas nelja aasta põhja vajunud Brenti toornaftaga ei pruugi edaspidi tingimata samas suunas edasi liikuda. Naftahinna jätkuv kukkumine on tingitud sellest, et Saudi Araabia langetas esmaspäeval USAsse eksporditava nafta hinda, tõstes samal ajal Aasia ja Euroopa hindu.
  Kui praegused peamised turujõud eemaldada, võiksid Shamu sõnul hinnad taas kerkida. „Seega ma ei leia, et see oleks suur investeerimisrisk ja ei usu, et see tingimata muudab domineerivaid turge,“ märkis ta.
  Brenti toornafta langes 0,81%, 82,15 dollarile barrelist ja 0,48% kukkunud USA toornafta West Texas Intermediate (WTI) kaupleb 76,78 dollaril barrelist.
  Samal ajal kui Jaapani Nikkei vallutas 0,44% tõusuga värske seitsme aasta tipu, langes Hiina Shanghai Composite aktsiaindeks 0,47% ja Hongkongi Hang Sengi indeks vajus 0,62%.
  Hongkongis asuva LGT Capital Partnersi strateeg Mikio Kumada toonitas, et Jaapani turu liikumised on paljuski etteennustamatud ja sealsed liikumised ootamatud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Balti jahuveskite suurost jõudis kolme konkurentsiametisse
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.