Juhan Lang • 6. november 2014 • 2 min
Jaga lugu:

Siemens piidleb ookeani taha

Saksa tööstusgigant loodab Euroopa languse vastu USAst rohtu leida.  Foto: Bloomberg

Senisest enam USAle keskenduda lubanud Euroopa suurima tööstusfirma Siemens kasum kasvas viimase kolme kuuga 28% ja ettevõtte müüb 2,2 miljardi euro eest oma kuuldeaparaatide äri.

Ettevõtte kasum kasvas läinud kvartalis 2,2 miljardile eurole ja jäi analüütikute prognoosidega enamvähem samale joonele. Saksamaa tööstusgigandi eelmise kvartali käive oli 20,6 miljonit eurot.

Kasumit aitas kasvatada ettevõtte uus tegevjuht Joe Kaeser, kes asus firma tüüri juurde läinud aasta augustis, kirjutab Bloomberg. Kui Kaeser lubab senisest helgemat tulevikku, siis tema eelkäijal Peter Loescheril tuli viimase kuue aasta jooksul viiel korral kasumiprognoosi kärpida.

Kuuldeaparaatide äri müük aitab ettevõtte juhil finantseerida 6,8 miljardi eurot, mis firma kulutas Rolls Royce Groupi energeetikaüksuse ja Dresser-Rand Groupi ostuks. Tehingu eesmärk oli lõigata kasu USA kildagaasi tööstuse õitsengust.

Praegu teenib börsifirma USAst ligi veerandi oma müügitulust ja 86% väljastpoolt Saksamaad. Kaeser rääkis CNBC uudistekanalile, et USAle pööratakse senisest üha enam tähelepanu, sest Euroopa majandus nõrgeneb samal ajal kui USAst paistab pigem kasvumärke.

„Reindustrialiseerimine on USAs alles algusjärgus ja seal on veel palju tulekul, arvame, et see saab olema väga atraktiivne,“ selgitas ta. „USA, Mehhiko ja Kanada on meile alati olulised olnud. Meil on USAs 20 miljardi äri ja meie heaks töötab 60 000 inimest.“

Ametlikus teates, kinnitas Kaeser, et Siemens täitis 2014. aastaks antud lubadused ja märkimisväärne edu saavutati oma portfelli tugevdamises. 167 aasta pikkuse ajalooga ettevõtte juhtkond ennustab, et tuleval aastal õnnestub kontsernil kasvatada kasumit aktsia kohta vähemalt 15%. Siemensi aktsia on täna Frankfurdi börsil tulemuste peale kerkinud 0,97%, 89,94 eurole.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt