• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Siemens koondab 4500 töötajat

  Siemensi tegevjuht Joe KaeserFoto: EPA

  Juba teist aastat suurkoondamistega silma paistnud Euroopa suurim tööstusfirma Siemens koondab taas 4500 töökohta, pärast seda kui ettevõtte teise kvartali kasum kukkus langenud nafta hinna tõttu analüütikute oodatust rohkem.

  Saksa tööstuskontserni teatel kukkus tööstustegevuse kasum läinud kvartali 4,9%, 1,66 miljardile eurole. Bloombergi uudisteagentuuri küsitletud analüütikute konsensus oli oodanud 1,71 miljardi euro suurust kasumit. Siemensi käive kasvas teises kvartalis 8,1%, 18 miljardile eurole.
  Ettevõtte tegevjuht Joe Kaeser on sunnitud tegema kärpeid, kuna otsustas kulutada 7,6 miljardit dollarit USA energeetikaseadmete ettevõtte Dresser-Rand Groupi ostuks.
  Viimased kärped tõstavad alates detsembrist koondatute arvu 13 100 inimeseni, sest Kaeser loodab järgmisel aastal kokku hoida 1 miljard eurot.
  Alates tehingu kokkuleppimisest mullu septembris on euro dollari vastu kaotanud 12% ja nafta hind on kukkunud 29%, seades ülevõtmise mõttekuse küsimärgi alla.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Tuntud ärimehe vana vimm päädis Eesti kohtute aastaid kestva kurnamisega
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.