Juhan Lang • 7. november 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Ford vahetab Euroopas juhti

Fordi Euroopa, Lähis-Ida ja Aafrika üksuste juht Stephen Odell   Foto: EPA

USA autotootja Ford võib peagi välja vahetada oma aastaid kahjumis tiksunud Euroopa üksuse juhi, vahendab Financial Times.

See on ettevõtte juulis ametisse vannutatud värske tegevjuhi Mark Fieldsi esimene suurem muudatus. Väljaande allikate kinnitusel võivad kohad vahetada Fordi Euroopa, Lähis-Ida ja Aafrika üksuste juht Stephen Odell ja kontserni turundusjuht Jim Farley.

Ford ei ole Euroopas kasumit teeninud alates 2010. aastast ehk ajast, mil Odell tüüri juurde asus. Ettevõtte teatel võib firma tänavu Euroopa üksuselt saada 1,2 miljardit dollarit maksueelset kahjumit.  

Analüütikute hinnangul on Ford olnud oma Euroopa üksuste töö ümberkorraldamisel pikaldane. Exane BNP Paribase analüütiku Stuart Pearsoni sõnul on asja juures kõige halvem see, et tegu on selgelt Fordi enda probleemiga, sest teised autotootjad liiguvad palju kiiremini kasumlikkuse suunas.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt