Ford vahetab Euroopas juhti

07. november 2014, 14:15
Fordi Euroopa, Lähis-Ida ja Aafrika üksuste juht Stephen Odell
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141107/BORS/141109739/AR/0/Stephen-Odell,-Ford.jpg

USA autotootja Ford võib peagi välja vahetada oma aastaid kahjumis tiksunud Euroopa üksuse juhi, vahendab Financial Times.

See on ettevõtte juulis ametisse vannutatud värske tegevjuhi Mark Fieldsi esimene suurem muudatus. Väljaande allikate kinnitusel võivad kohad vahetada Fordi Euroopa, Lähis-Ida ja Aafrika üksuste juht Stephen Odell ja kontserni turundusjuht Jim Farley.

Ford ei ole Euroopas kasumit teeninud alates 2010. aastast ehk ajast, mil Odell tüüri juurde asus. Ettevõtte teatel võib firma tänavu Euroopa üksuselt saada 1,2 miljardit dollarit maksueelset kahjumit.  

Analüütikute hinnangul on Ford olnud oma Euroopa üksuste töö ümberkorraldamisel pikaldane. Exane BNP Paribase analüütiku Stuart Pearsoni sõnul on asja juures kõige halvem see, et tegu on selgelt Fordi enda probleemiga, sest teised autotootjad liiguvad palju kiiremini kasumlikkuse suunas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. November 2014, 14:26

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing