• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kivina kukkuv rubla turgutab Vene börsi

  Gazpromi aktsia on nõrgeneva rubla toel veidi kerkinud.Foto: Bloomberg

  Venemaa rublapõhine Micex aktsiaindeks on kerkinud juba kümnendat päeva järjest, sest kuristikku suunduv rubla on kergitanud eksportijate aktsiad. Samal ajal on dollaripõhine RTS indeks maandunud viie aasta põhja.

  Täna on Micex kerkinud 1%, millega on Vene börs aasta lõikes täpselt sama palju plussis. Viimaste nädalate kasvu on vedanud eksportijad. Venemaa naftagigant Gazprom on täna kerkinud 0,95% ja Lukoil 1,56%.
  Kerge hüppe on teinud ka pangad. Riigi osalusega Sberbank on visanud 1,77% ja veidi (0,37%) on tõusnud ka VTB panga aktsiad.
  Micexiga kaugeltki sama hästi ei ole läinud aga dollaripõhisel RTS indeksil, mis käis täna vahepeal enam kui 1,6 sügavuses miinuses ehk madalaimal tasemel alates 2009. aastast. Praegu kaupleb RTS 0,46% allpool.
  Rubla on sel nädalal dollari vastu kaotanud tublisti üle 9% ja aasta algusest ligemale 32%. Sellest on kasu lõiganud kohalikud eksportijad, kes saavad oma tulu dollarites ehkki kulutused tehakse enamasti rublades.
  Moskvas asuva UralSib Financiali investeerimisstrateeg Slava Smolianinov rääkis Bloombergi uudistekanalile, et mõned investorid eelistavadki oma investeeringud paigutada eksportööride dividendiaktsiatesse, sest viimastel läheb turust paremini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Meta jääb vähemalt Nasdaqil esialgu Facebookiks edasi
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Digi-Eesti lööb Dubai Expol laineid burgeriga
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.