Rainer Saad • 10. november 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Robotid võivad võtta 10 miljonilt britilt töökohad

Jaapani robot.  Foto: Bloomberg

Miljonid töökohad Suurbritannias on ohus uute tehnoloogiate ja robotite tõttu, selgub värskest uuringust.

Arenenud tehnoloogiad ja robotid on ohuks 10 miljonile britile, kelle tööd võivad nad järgmise 20 aasta jooksul üle võtta. See on umbes kolmandik kõikidest Suurbritannia töökohtades, selgus täna avaldatud Deloitte ja Oxfordi ülikooli uuringust.

Uuringust selgus, et kõige rohkem ähvardavad robotid ja tehnoloogiad madalapalgalisi. Töökohal, kus teeniti vähem kui 30 000 naela aastas, oli viis korda suurem võimalus töö kaotada, kui seal, kus teeniti üle 100 000 naela aastas, kirjutas CNBC.

Kõrge riskiga tööks hinnati valdkondi nagu müük, transport, ehitus, tootmine, kaevandamine.

Madala riskiga tööd on uuringu järgi teadus, haridus, õigusteenused, kunst, meedia, tervishoid, finantsteenused ja andmetöötlus.

Deloitte kogutud info järgi on Londoni äriüksused juba alustanud tehnoloogiate ja robotite rakendamist. „Digitaalne oskusteave, juhtimine ja loovus on oskused, mida Londoni ärid aina enam vajavad,” kirjutas uuring.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt