Birjo Must • 18. november 2014
Jaga lugu:

Euroopa automüük kasvab luksusbrändide toel

Volkswageni tehas Indias
Volkswageni tehas Indias  Foto: Bloomberg

Euroopa uute autode müük kasvas oktoobris aastatagusega võrreldes 6,2%, kuna luksusautode tootjad näitavad endiselt tugevaid tulemusi.

Uute sõiduautode registreerimine Euroopa Liidus ja Euroopa Vabakaubanduse regioonis kasvas möödunud kuul 1,113 miljoni ühikuni võrreldes 1,047 miljoniga aasta eest, teatas Euroopa Autotootjate Assotsiatsioon (ACEA).

Nõudlus kasvas kõigis suurriikides välja arvatud Prantsusmaal. Euroopa autoturg on kasvanud 14 kuud järjest, kuid on finantskriisi eelse ajaga võrreldes ikka madalamal tasemel. Siiski on oktoobri 6,5% kasv viimase kaheksa aasta kiireim kuine kasv.

Euroopa suurimal turul Saksamaal kasvas autode müük aastaga 3,7%, samal ajal küündis Suurbritannias kasv koguni 14,2%-ni. Samas kukkus aga oktoobris Prantsusmaal autode müük aastatagusega võrreldes 3,8%.

Euroopa suurima autotootja Volkswageni müük kasvas oktoobris 6,9% ja BMW müük 9,4%.

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt