• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Intelil kolmandiku jagu tõusuruumi

  Inteli toode.Foto: EPA

  See aasta on Inteli aktsionäridele olnud igati meeldiv, sest aasta algusest on firma aktsia 42% plussis. Kuid investeerimislehe Barron’s teatel on aktsial veel omajagu tõusuruumi.

  Eelmise aasta suvel kirjutas nädalaleht, kuidas Inteli aktsia hinnal on potentsiaal kahekordistuda. Sel nädalal tõusis firma väärtpaber 36 dollarini, millega pool sellest tõusust on juba saavutatud. Praegu aga ei ole veel õige aeg oma maaklerile müügiorderit sisse anda.
  FactSeti andmeil on Intel 12 kuu ettevaatava hinna-kasumi suhte (P/E) alusel 7% odavam S&P 500 indeksi keskmisest. Samal tasemel oli see ka läinud suvel. Kui firma prognoosid on tasahaaval tõusnud, siis Intelil väga palju fänne Wall Streetil endiselt ei ole.
  Firma on praegu enda mobiilseadmete kiibiäris tegutsemas strateegilise kahjumiga eesmärgiga jõuda teistele järele. See on küll hetkel numbreid kahjustav, kuid kui see äri on kasvõi nullkasumis juba, siis firma finantsnäitajad paranevad oluliselt - firma vaba rahavoog kasvab ning suure tõenäosusega suurendatakse dividendi väljamakset. Barron's prognoosib, et järgneva kahe aastaga rallib Inteli aktsia 48 dollarini.
  Hetkel on analüütikud veel Inteli osas skeptilised, sest kõigest 40% aktsiat jälgivatest analüütikutest soovitavad seda osta. Äri seisukohalt on tunneli lõpus näha valgust, sest kuigi olid kartused, et tahvelarvutid asendavad suurel määral sülearvutid, siis uuringufirma Gartner sõnul saavutas see trend oma tipu eelmisel aastal ning personaalarvutite turg peaks nüüd näitama aeglast, kuid kindlat kasvu.
  Üks hea uudis on ka see, et ükskõik millistel seadmetel inimesed oma asju ajavad, soovivad nad ühenduda muu maailmaga. Inteli andmekeskuste äri käive peaks sel aastal kasvama neljandiku võrra ning järgnevad neli aastat peaks kasv olema keskmiselt 15%.
  Ainus häda Intelil on praegu mobiilseadmete kiipide äri, kus aastas kaotatakse miljardeid dollareid. Isegi kui see haru peaks saavutama 2016. aastal brutokasumi, siis selle käigus kaotatakse üle nelja miljardi dollari.
  Inteli aktsiale paistab tulevik igatahes roosiline olevat ja kuigi investoritele võib tunduda praegu õige aeg aktsiast loobumiseks, siis Barron's seda ei soovita. Olgugi, et aktsia on tõusnud 14 aasta tippu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Evergrande jättis ka armuajal võlamaksed tegemata Ettevõte liigub pankroti poole
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Oleg Gross: "Ei uskunud, et turumajanduse tingimustes sellist asja näen" Kallis elekter võib tuua äride sulgemisi
Suurettevõtja Oleg Grossi sõnul on energia hinnatõus täiesti katastroofiline ning võib päris paljudele ettevõtetele saatuslikuks saada.
Suurettevõtja Oleg Grossi sõnul on energia hinnatõus täiesti katastroofiline ning võib päris paljudele ettevõtetele saatuslikuks saada.
Õiged lahendused jäävad sündimata liiga ettevaatlike tellijate tõttu
Riigihanke formaat ei võimalda pakkujal välja käia parimat lahendust ning pakkumised võivad hoopiski jääda tegemata, kuulb saatest „Lavajutud“.
Riigihanke formaat ei võimalda pakkujal välja käia parimat lahendust ning pakkumised võivad hoopiski jääda tegemata, kuulb saatest „Lavajutud“.