Raido Neemre • 16. detsember 2014
Jaga lugu:

Kulla hind on tänu Föderaalreservile ja Venemaale languses

Kuld
Kuld  Foto: Bloomberg

Kullafutuurid on ühes pikimas languses viimase viie nädala jooksul tänu muredele, et Föderaalreserv liigub üha lähemale intressimäärade tõstmisele ja spekulatsioonidele, et Venemaa plaanib oma väärismetalli varud maha müüa, vahendab Bloomberg.

Föderaalreservi ametnikud kohtuvad täna ja homme, arutamaks intressimäära tõstmise ajastust; intressimäär on olnud nullilähedane alates 2008. aastast. 

Kuld tegi kolmandas kvartalis 8,4% languse, kuna USA majandus kasvas.

Kuld kukkus eelmisel kuul oma madalaimale tasemele alates 2010. aastast, kuna investorid ei soovi kulda osta tänu madalale inflatsioonile ja spekulatsioonidele, et paranev USA majandus paneb Föderaalreservi kiirendama intressimäärade tõstmist.

Venemaa rahahulk on kahanenud viimase viie aasta madalaimale tasemele, kuna riigi keskpank kulutas sellel aastal enam kui 80 miljardit dollarit, püüdes aeglustada rubla langust; see omakorda aga toitis muresid, et riik on sunnitud oma kullavarusid müüma. 

“Suurim mure on see, et Föderaalreserv võib muutuda sõjakamaks,” sõnas Vision Financial Markets metallimüügi juht David Meger.

Veebruari kullafutuurid kukkusid 1,2% 1193,70 dollarile

Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt