• Jaga lugu:

  Palm: Eesti saab madalast naftahinnast kasu

  Nordea panga peaökonomist Tõnu Palm.Foto: Raul Mee

  Nordea Eesti peaökonomist Tõnu Palm ütles täna toimunud Nordea privaatpanganduse seminaril, et naftahindade kiire langus võib tekitada probleeme, kuid pikaajaliselt toetab see majandust.

  „Eesti majandus kasvab üle euroala keskmise. Oleme euroala langusest läbi saanud, aga kasvukiirendust ei ole ja uued riskid on horisondil. Kui vaatame Soomet, siis suurem langus seal on möödas, aga sealne majandus on miinusmärgiga,” ütles Palm, kelle sõnul kasvab Eesti majandus järgmisel aastal 2,2 protsenti, mis on euroala keskmisest kaks korda kiirem.
  Palmi sõnul on naftahindade langus Eesti jaoks positiivne. „Lühiajaliselt võib energiahindade järsk langus tekitada mõningaid probleeme energia tootmises, aga pikaajaliselt hindade püsimine madalal tasemel toetab majandust,” ütles ta.
  Keerukamaks olukorraks peab Palm geopoliitilisi riske. „Siin võib oodata negatiivseid üllatusi ja kindlasti tuleb alati olla valmis, vaadates tumeda taeva taustal seda, kuidas Venemaal läheb,” ütles ta. Eestit mõjutab Palmi sõnul eelkõige euroala ja Skandinaavia majanduste käekäik.
  Nordea peaökonomist lisas, et praegu on keskpangad selgelt maailmamajandust toetamas. „Huvitav saab olema jaanuarikuu Euroopas ja mida otsustab siis Euroopa Keskpank,” ütles Palm, viidates euroala madalale inflatsioonile ja naftahinna järsule kukkumisele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Spaade ja hotellide avanemine aitas Tallinna Veel rohkem müügitulu teenida Kasum kerkis kordades
Teises kvartalis kasvas Tallinna Vee müügitulu aastavõrdluses üle 7%, mille põhjustas leebematest koroonapiirangutest tingitud äriklientide suurem veetarbimine ning ehitusteenuste tulu suurenemine.
Teises kvartalis kasvas Tallinna Vee müügitulu aastavõrdluses üle 7%, mille põhjustas leebematest koroonapiirangutest tingitud äriklientide suurem veetarbimine ning ehitusteenuste tulu suurenemine.
Idufirma lõi kaupluse, mida esmapilgul näha ei ole. Ka Cleveron valmistub tulevikutrendiks
Tallinna on lühikese ajaga tekkinud toidupood, mida esmapilgul näha ei ole. Eesti esimese dark store'i kontseptsiooni maaletooja on idufirma FoodBit. Oma pimelaoga on turule tulemas ka Bolt, samuti lõpetas pilootprojekti hiljuti Cleveron.
Tallinna on lühikese ajaga tekkinud toidupood, mida esmapilgul näha ei ole. Eesti esimese dark store'i kontseptsiooni maaletooja on idufirma FoodBit. Oma pimelaoga on turule tulemas ka Bolt, samuti lõpetas pilootprojekti hiljuti Cleveron.
Soome ehitusala otsib töömehi tikutulega
Soome ehituses on töömeestest karjuv puudus ja seepärast tuleb remondimeest vahel mitu kuud oodata, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soome ehituses on töömeestest karjuv puudus ja seepärast tuleb remondimeest vahel mitu kuud oodata, kirjutab Helsingin Sanomat.