Palm: Norra kroonist saab aasta tehing?

18. detsember 2014, 15:39
Nordea Eest peaökonomist
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141218/BORS/141219661/AR/0/AR-141219661.jpg

Nordea Eesti peaökonomist Tõnu Palm ütles, et valuutaturul pakub Norra krooni vastu panustamine järgmisel aastal võimalust, kuna Brent toornafta hinnale on järgnevaks pooleks aastaks oodata jätkuvat survet.

„2008. aastal nõrgenes Norra kroon nii palju, et euro suhtes oli see neli päeva üle 10 taseme. Samal ajal käis toornafta Brent hind 40 dollaril ära. Nüüd on sama tipp moodustumas. Järgmisel poolaastal saab Brent olema surve all, jäädes 40-50 dollari juurde,” ütles ta.

„Meie vaade on see, et OPECi tootmismahud jätkavad kasvu ja see on täiesti uus olukord nafta turul, kus OPEC enam ei reguleeri pakkumist. Meie prognoosi järgi tekib järgmisel poolaastal naftareserve juurde, mis tähendab seda, et hinnad on surve all,” lisas Palm.

Norra majandus on aastate jooksul teeninud tulu nafta ekspordist, kuid viimaste kuude järsk naftahinna langus on neid tulusid vähendanud. Täna kauples euro 9,04 kroonil.

Võrdlus. Euro kurss Norra krooni suhtes ja Brent toornafta hind (kollane).

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. December 2014, 16:26

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing