Juhan Lang • 9. veebruar 2015 kell 12:20

Alibaba sihib mobiiliturgu

Alibaba trügib agressivsemalt mobiiliturule.  Foto: epa

E-kaubanduse gigant Alibaba Group Holding maksab 590 miljonit USA dollarit vähemusosaluse eest Hiina nutitelefonide valmistajas Meizu Technology, vahendas Wall Street Journal.

Kumbki ettevõte ei soostunud täpset osaluse suurust ajakirjanikele avaldama. Tehing tuleb ajal, mil Alibaba soovib suurendada oma kohalolekut mobiilis ja jätkab püüdlemist omaenda mobiili operatsioonisüsteemi välja arendamise suunas.

Alibabal ja selle peamistel rivaalidel Baidul ning Tencent Holdingsil on omas vallas kõigil tugevad positsioonid küll Hiina internetiäris, kuid kõigil on tuli takus kindlustamaks oma positsioon ka regiooni nutitelefonide ja tahvelarvutite ekraanidel.

Samal ajal aitaks tehing Meizul seista suurematele rivaalidele Xiaomile ja Lenovo Groupile.

Alibaba alustas koostööd Meizuga juba mullu, et nutitelefonid kasutaksid internetikaubamaja YunOS operatsioonisüsteemi. Börsikontsern käivitas programmi püüdmaks kliente oma erinevate e-kaubanduse rakenduste juurde. Senised edusammud on jäänud aga napiks, sest turgu valitseb Google'i Androidi mobiiltelefoni tarkvara.

Hetkel kuum