Juhan Lang • 17. märts 2015 kell 7:34

Apple hakkab noolima vanu Androide?

Apple ihkab suuremat turuosa.  Foto: epa

Bloombergi allika väitel plaanib Apple hakata tulevikus oma seadmete müümisel vahetustehingu osana aktsepteerima ka teiste tootjate kasutatud seadmeid, sest ettevõte soovib võita turuosa Google’i Androidi tarkvaral põhinevatelt nutitelefonidelt.

iPhone'ide valmistaja alustas nn trade-in programmi (vanema kauba uue vastu vahetamine hinnavahet juurde makstes – ing k) 2013. aastal, et suurem hulk kasutajaid hangiksid ettevõtte uusimaid tooteid.

Nüüd on kavas seda plaani laiendada ja kaasata ka Androidi-põhised nutitelefonid ja BlackBerry seadmed. Programmiga loodab Apple suurendada veelgi iPhone 6 ja 6 Plus müüki. Läinud aasta viimase kolme kuuga müüs õunafirma 74,5 miljonit nutiseadet ehk 46% enam kui aasta enne seda.

Tänu rekordilistele müüginumbritele napsas Apple USAs Kantar Worldpanel Comtechi andmetel ülinapilt iOS tarkvaraga suurima ehk 47,7% suuruse turuosa. Androidile jäi 47,6% suurune turuosa.

Ekspertide hinnangul saab Apple endale lubada seadmete ümbervahetamisel turuväärtusest kõrgema hinna maksmist, sest on võimalus, et kliendid armuvad iOSi keskkonda ja jäävad sellele pikaajaliselt truuks.

Hetkel kuum