• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Deutsche Bank sai hiigeltrahvi

  Deutsche Bank. Foto: EPA

  Deutsche Bank sai intressimäärade skandaali seni suurima karistuse. USA ja Briti regulaatorid määrasid pangale baasintresside manipuleerimise eest 2,5 miljardit dollarit trahvi.

  USA ametivõimud trahvisid Saksamaa suurimat panka 2,17 miljardi dollariga ja Ühendkuningriigi ametnikud 341 miljoni dollariga, sest ei suutnud ennetada skeemi, millega manipuleeriti Londoni pankadevahelise intressimääraga (Libor) ja Euroopa pankadevahelise intressimääraga (Euribor).
  New Yorgis asuva Department of Financial Services'i teate järgi peab pank lõpetama töösuhte 6 Londoni töötaja ja ühe Frankfurdi töötajaga.
  „Deutsche Banki töötajad manipuleerisid rahalise kasu eesmärgil rahapoliitilisi intresse,“ seisis ametlikus teates. „Me peame meeles pidama, et turud ei manipuleeri ennast ise: selleks on vaja tahtlikku väärtegu.“
  Karistus on seni suurim, mis intressimäärade skandaalis on määratud. Kokku on Saksa pank viimase kolme aasta jooksul kohtuvaidlustele kulutanud 7,1 miljardit eurot ja sel lasub endiselt mitu süüdistust.
  Panga aktsia on täna Frankfurdi börsil uudise peale langenud 0,21%, 31,38 eurole.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Tuntud ärimehe vana vimm päädis Eesti kohtute aastaid kestva kurnamisega
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.