Raido Neemre • 6. mai 2015 kell 17:34

Uuring: Hillary Clinton on miljonäridest valijate lemmik

Hillary Clinton  Foto: EPA

Hillary Clinton on USA presidendikandidaatide seas miljonäridest valijate lemmik ja edestab Florida kuberneri Jeb Bushi, selgub täna avaldatud CNBC uuringust.

Uuring, mille käigus küsitletakse 750 ameeriklast, kelle netosissetulek on miljon dollarit või enam, leidis, et 53% miljonäridest annaks hääle demokraadist endisele riigisekretärile. Clintonit toetas 91% demokraatidest miljonäridest, 13% vabariiklastest miljonäridest ning 57% erapooletutest miljonäridest.

Kui osalejatelt küsiti laiemalt kandidaatide kohta, sai Clinton 36% miljonäride hääled. Jeb Bush tuli teiseks, saades 20% ja talle järgnes senaator Elizabeth Warren 8% ja kuberner Chris Christie 7% miljonäride häältega.

Clinton sai enim hääli nooremate miljonäride hulgas, 70% miljonäridest vanuses 48 või nooremad toetasid pigem Clintonit kui Jeb Bushi. Miljonäridest, kes olid 70 või vanemad, toetas Bushi 57% vastanutest.

Küsitlusest selgus, et naised toetasid Clintonit enam ning mehed eelistasid Bushi.

Hillary Clintonit toetas 51% mees- ja 58% naismiljonäridest. Bushi toetas vastavalt 49% mees- ja 42% naismiljonäridest.

Clinton on öelnud, et soovib “kukutada” rikkaimad ameeriklased ning on rünnanud ka tegevjuhtide tasu. Olles aga miljonäride lemmikkandidaat, võib see põrkuda tema jõupingutustega kampaaniakarussellil, mille etteotsa on rakendatud töölisklass ja vaesed.

Hetkel kuum