Rainer Saad • 21. mai 2015
Jaga lugu:

Kohus ei rahuldanud Kaubamaja tütarfirma nõuet

Tallinna Kaubamaja  Foto: Raul Mee, Äripäev

Kohus jättis rahuldamata Tallinna Kaubamaja tütarettevõtte kaebuse, millega keelduti tasutud reklaamimaksu tagastamisest.

Eile, 20. mail jättis Tallinna halduskohus (Pärnu kohtumaja) rahuldamata Tallinna Kaubamaja Grupp ASi tütarettevõtte Selver AS kaebuse Pärnu linnavalitsuse otsuse peale, millega keelduti perioodil 1. juuni 2011 kuni 1. juuli 2014 tasutud reklaamimaksu tagastamisest summas 25 000 eurot.

Kaebus esitati põhjendusega, et reklaamimaksu regulatsioon on vastuolus põhiseadusega ning riigikohtu praktikaga, mis näevad ette, et kõik avalik-õiguslike rahaliste kohustuste olulised elemendid peavad olema sätestatud seaduses.

Reklaamimaksu puhul aga olid paljud olulised elemendid nagu maksu määr ja selle arvestamise alused jäetud kohaliku omavalitsuse määrata. Tallinna halduskohus leidis, et kuigi riigikohtu praktika ja seadus näevad ette, et kõik avalik-õiguslike rahaliste kohustuste olulised elemendid peavad olema sätestatud seaduses, ei saa seda seisukohta siiski kohalikele maksudele laiendada. Selver AS kavatseb kohtuotsuse edasi kaevata.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum