Rainer Saad • 21. mai 2015 kell 9:00

Nukrad andmed euroalast

Nõrgad näitajad viisid Euroopa börsid miinusesse.   Foto: Bloomberg

Täna avaldati euroala ostujuhtide indeks, mis oli oodatust nõrgem ning see viis ka Euroopa suuremad börsid miinusesse.

Markiti koostatav euroala ostujuhtide indeks (PMI) arvestab tootmise ja teenuste sektori näitajaid. Sel kuul langes see võrreldes aprilliga 53,9 punktilt 53,4 punktini. Analüütikud ootasid näitarvuks 53,8 punkti, kirjutas Reuters.

Samas tähendab näitarv üle 50 punkti ikkagi seda, et tegemist on kasvuga, kuid vaatamata sellele on PMI näitaja langenud kaks kuud järjest.

Saksa, Prantsuse ja Hispaania börsi kauplesid lõunapaiku 0,15%-0,4% miinuses. Londoni börs on 0,1 protsendiga plusspoolel.

Londoni börsil tõusis kaitsetehnoloogiafirma QintetiQ 5,4 protsenti, kuna ettevõte teatas majandusaasta kasumi tõusust. Tesco aktsia tõusis 1,5 protsenti, kuna jaekett teatas, et võib müüa Lõuna-Koreas enda üksused.

Aasia börsidest oli suurim tõusja Hiina Shanghai börs, mis rallis ligi 2 protsenti. Suurimad tõusjad olid farmaatsiafirmad. Kangmei Pharmaceuticals tõusis päevase lubatud limiidi ehk 10 protsenti. Guangzhou Baiyunshan Pharmaceutical rallis 3,7 protsenti.

Jaapani Nikkei börsiindeks tõusis 0,03%, Lõuna-Korea Kospi langes 0,8%.

Hetkel kuum