Raido Neemre • 30. juuni 2015 kell 20:20

Börs: Turud väikses tõusus

Foto: EPA

USA turud olid täna tõusuteel, taastudes aasta kehvemast kauplemispäevast, mida põhjustas Kreeka IMF-le tehtava tagasimakse kuupäeva lähenemine.

JPMorgan Funds’i globaalne analüütik sõnas, et investorid pigem jälgivad pinevalt olukorda, selle asemel, et reageerida märkimisväärselt Kreekat puudutavatele pealkirjadele.Eurogrupi president Jeroen Dijsselbloem sõnas Reutersi raportis, et tänase, 30.juuni tähtaja pikendamise jaoks on liiga hilja ning institutsioonid kaaluvad uue abipaketi palvet peale 5.juulil toimuvat referendumit.

Kreeka peaminister sõnas, et valitsus otsib mõistlikku lahendust lõpuni välja ning nende eesmärgiks on jääda eurotsooni.

Riigi valitsus tegi ka avalduse, mille kohaselt on nad ettevalmistanud kahe-aastase kokkuleppe eurotsooni abipaketi fondiga, katmaks Kreeka finantsvajadusi.Saksamaa riigikansler Angela Merkel sõnas, et Saksamaa ei ole nõus arutama Kreeka uut abipaketti enne pühapäevaks plaanitud referendumit.Toornafta augusti futuurid tõusid 1,14 dollarit ehk 2%, barreli hinnaks kujunes 59,47 dollarit. Kullafutuurid kukkusid 7,20 dollarit ning untsi hind oli 1178 dollarit.Dow Jones tegi 0,35% tõusu ning sulgus 17657,51 dollaril. S&P500 tõusis 0,26% ning lõpetas päeva 2062,94 punktil. Nasdaq lõpetas päeva 0,57% tõusuga ja sulgus 4986,87 punktil.

Hetkel kuum