Juhan Lang • 29. juuli 2015 kell 10:01

Twitteri kohal mustad pilved

Twitter  Foto: EPA

Eile New Yorgi börsil heade tulemuste ootuses üle 5% rallinud mikroblogivõrgustiku Twitter aktsia on täna eelturul kukkunud juba pea 13% võrra, sest kasutajate arvu kasv valmistas pettumuse ning kaks tippjuhti teatasid, et lahkuvad ettevõttest.

Suhtlusvõrgustiku teatel kasvas keskmine igakuine kasutajate arv aeglaseimas tempos pärast 2013. aasta börsidebüüti. Twitteri teatel kerkis nende kasutajate arv eelmise kvartaliga võrreldes 2 miljoni võrra, 304 miljonile.

„See on vastuvõetamatu ja me pole selle üle õnnelikud,“ kommenteeris värskeid tulemusi alates 1. juulist tegevjuhi kohuseid täitev Jack Dorsey.

Ettevõtte finantsjuht Anthony Noto märkis, et jänni on jäädud kasutajatele Twitteri unikaalse väärtuse selgitamisega ning selle tulemusel küsivad mittekasutajad jätkuvalt, miks nad peaksid Twitterit kasutama. „Lihtsalt öeldes on toodet jätkuvalt liiga keeruline kasutada,“ nentis ta.

Börsifirma käive kasvas 61%, 502,4 miljonile dollarile ja reklaamikäive kerkis 63%, 452 miljonile dollarile.

Ettevõtte puhaskahjum vähenes 136,7 miljonile dollarile ehk 21 dollarisendile aktsia kohta. Mullu samal perioodil oli puhaskahjum 144,6 miljonit dollarit, ehk 24 senti aktsia kohta. Nii käive kui kasum ületasid analüütikute ootusi.

Twitteri juhtkonnas on toimumas suured muutused: juunis vallandati senine tegevjuht Dick Costolo ja eile teatasid lahkumisest veel kaks juhti. Tootejuht Todd Jackson lahkub Dropboxi ja tootejuhtimise asepresident Christian Oestlien ühineb Google’iga.

Hetkel kuum