Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hiina vari Euroopa börsidel

  Euroopa investorite pilgud on jätkuvalt naelutatud Hiinale.Foto: EPA

  Täna hommikul üle 6% kukkunud Hiina börsid on muutnud taas murelikuks ka Euroopa investorid.

  Nii Shanghai Composite indeks kui Shenzheni indeks lõpetasid päeva 6,2% võrra miinuses, sest investorid kardavad Hiina nõudluse jätkuvat jahtumist. Lõviosa Euroopa börsidest kauplevad täna samuti pisut punases. Teise seas on veidi langenud nii Saksamaa (-0,18%), Prantsusmaa (-0,30%) kui Briti (-0,55%) aktsiaindeksid.
  Euroopa suurfirmade aktsiate käekäiku peegeldav Stoxx 600 indeks on täna pendeldanud võitude ja kaotuste vahel ning pärastlõuna seisuga 0,19% võrra plussis. Alates sellest, kui Hiina keskpank läinud nädalal esmakordselt jüaani devalveeris, on Stoxx 600 langenud pea 3%. Investorid on eelkõike mures selle pärast, millist mõju avaldab keskpanga ootamatu samm toorainete nõudlusele, autotööstusele ja luksuskaupade tootjatele.
  Ka Londonis asuva CMC Marketsi analüütik Jasper Lawler möönis Bloombergi uudistekanalile, et olukord turgudel on jätkuvalt keeruline. „Kui hakkate pärast suurt langust sooduspakkumisi otsima, siis tervishoid on kõige turvalisem sektor. Toormeaktsiad langevad iga päev.“
  Tänagi on Euroopa börsidel taas suurima languse teinud kaevandusfirmade aktsiad. Väga pikalt ei jäänud maha ka autotootjate ja luksuskaupade valmistajate aktsiad.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Soovime edu võitluses “aatemeestega”
Poliitikutel on kahtlemata õigus, et konkurentsiamet peaks olema võimekas ettevõtlusvabaduse regulaator, aga samamoodi tuleb olla meelekindel poliitilistes tõmbetuultes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Poliitikutel on kahtlemata õigus, et konkurentsiamet peaks olema võimekas ettevõtlusvabaduse regulaator, aga samamoodi tuleb olla meelekindel poliitilistes tõmbetuultes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tesla kaalub tehase loomist Kanadasse
Tesla teeb lobitööd Kanada provintsi Ontario valitsusega, et luua piirkonda uus kõrgelt arenenud tootmistehas, selgub täna meedias avaldatud dokumentidest.
Tesla teeb lobitööd Kanada provintsi Ontario valitsusega, et luua piirkonda uus kõrgelt arenenud tootmistehas, selgub täna meedias avaldatud dokumentidest.
Reaalajas börsiinfo
Konkurentsiameti uus juht: kinomonopol? Jah, see paistab JOKK
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Läti saab Rail Balticule sõjalise liikuvuse raha
Läti Rail Balticu projekt on seotud sõjalise liikuvuse rahastamisega veidi vähem kui 5 miljoni euro ulatuses, selgus riigi transpordiministeeriumi esmaspäeval allkirjastatud lepingust Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnainspektsiooniga (CINEA).
Läti Rail Balticu projekt on seotud sõjalise liikuvuse rahastamisega veidi vähem kui 5 miljoni euro ulatuses, selgus riigi transpordiministeeriumi esmaspäeval allkirjastatud lepingust Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnainspektsiooniga (CINEA).
Väike-Maarja suurim maja leidis ostja
Väike-Maarja vallavanemal Indrek Keskülal oli reedel põhjust rõõmustada, sest läbirääkimised õppekeskuse ostjaga olid edukad ja majale puhutakse varsti uus elu sisse.
Väike-Maarja vallavanemal Indrek Keskülal oli reedel põhjust rõõmustada, sest läbirääkimised õppekeskuse ostjaga olid edukad ja majale puhutakse varsti uus elu sisse.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.