Mait Kraun • 27. august 2015 kell 20:50

Börs: nafta hinnatõus kuue aasta suurim

New Yorgi börs  Foto: EPA

Pärast valusat nädala algust on maailma aktsiaturud näidanud korralikku tõusu. Standard & Poor’s 500 indeks tegi suurima kahepäevase tõusu alates 2009. aastast. Nafta hinnad tõusid aga üle 10 protsendi, vahendab Bloomberg.

Optimismi aitas turgudele süstida USA teise kvartali majanduskasv, mis oli oodatust suurem – 3,7 protsenti. Ka Hiina aktsiaturgude tõus aitas USA-l taastumist jätkata. Shanghai Composite indeks kallines täna 5,3 protsenti.

Standard & Poor’s 500 indeks tegi suurima kahepäevase tõusu alates 2009. aastast. Eile kallines indeks 3,9 protsenti ja täna 2,4 protsenti. Päeva lõpuks jõudis indeks 1987 punktini. Dow Jonesi indeks kallines täna 2,3 protsenti 16 654 punktini.

„Langus oli ära. Nüüd keskendume USA majanduskasvule ja sellele, mida teeb Föderaalreserv,“ ütles investeerimisfirma LPL Financial Corpi strateeg John Canally. „Korrektsiooni keskel ei ole tore. Aga kui korrektsioon läbi saab, siis on võimalik keskenduda sellele, mis on tähtis.“

USA majanduskasv ja aktsiate taastumine aitasid tõusuteele ka nafta. WTI toornafta tegi kuue aasta suurima kasvu ja kallines 10 protsenti 42,56 dollarini barrelist. Brent tõusis samuti 10 protsenti ja lõpetas päeva 47,67 dollaril barrelist.

Hetkel kuum