Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vene börsil unusta suhtarvud

  Venemaa trikoloor.Foto: EPA

  Unustage hinna ja kasumi suhtarv, viimased makronumbrid ja fundamentaalnäitajad. See, et Venemaa aktsiad on praegu maailmas kõige odavamad, taandub kõik toornafta hinnale, kirjutab Bloomberg.

  Kuigi Moskva börsi USA dollaripõhine RTS indeks tegi eile suurima tõusu alates jaanuarist, ei maksaks sellest end lollitada lasta: aktsiad liiguvad lihtsalt samas taktis Brenti toornafta hinnaga, mis tegi suurima hüppe alates 2008. aastast.
  Viimase 120 päeva korrelatsioon RTS indeksi ja toornafta hinna vahel on kerkinud kahe aasta kõrgeimale tasemele, 0,53-le. Veel paar nädalat tagasi oli korrelatsioon 0,32. Seega dikteerib Vene börsi liikumissuuna eeskätt riigi suurim ekspordiartikkel.
  „Brenti hind on miski, mille järgi turg elab ja sureb,“ selgitas Londonis asuva Blackfriars Asset Managementi portfellihaldur Anastasia Levashova. „Turu jaoks, mis on naftast nii tugevas sõltuvuses, on korrelatsioon väga tugev: kui nafta hind tõuseb, siis rubla rallib ja börs tõuseb, kui aga nafta hind kukub, on ka turul halb päev.“
  Eile kerkis teiste seas selliseid energiagigante nagu Lukoil ja Rosneft koondav RTS indeks 6,7% võrra ja rubla tõusis dollari vastu 4,4%. Vene rublapõhine Micex börsiindeks tõusis 2,1%. Kui Brenti hind kukkus esmaspäeval 6,1% võrra, kukkus ka rubla ning RTS vajus 4,9%.
  Täna on RTS indeks kaotanud 0,38% ja Micex on tõusnud 0,20% võrra. Rubla on täna USA dollari vastu kaotanud 0,95%, mil ühe dollari vastu tuleb välja käia 66,81 rubla.
  Brenti hind on langenud 0,32% võrra, 47,41 dollarile barrel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Mari-Liis Kukk: saatuslik loogika, mis ähvardab krüptoparadiisi põrguks muuta
Krüptomaailma võib ees oodata tõsine katsumus, kui usk kõigesse ümbritsevasse peaks lööma kõikuma sellisel määral, nagu oleme näinud möödunud aegade sügavamates finantskriisides, kirjutab finantsinspektsiooni innovatsioonijuht Mari-Liis Kukk.
Krüptomaailma võib ees oodata tõsine katsumus, kui usk kõigesse ümbritsevasse peaks lööma kõikuma sellisel määral, nagu oleme näinud möödunud aegade sügavamates finantskriisides, kirjutab finantsinspektsiooni innovatsioonijuht Mari-Liis Kukk.
USA aktsiaturg trimmis kolmapäevast hüpet veidi väiksemaks
Kui kolmapäeval rallis USA aktsiaturg oodatust madalama inflatsiooninumbri toel viimase kolme kuu uuele tipule, siis neljapäeval sulgus turg esialgse suure tõusu järel väikeses miinuses.
Kui kolmapäeval rallis USA aktsiaturg oodatust madalama inflatsiooninumbri toel viimase kolme kuu uuele tipule, siis neljapäeval sulgus turg esialgse suure tõusu järel väikeses miinuses.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand uuest juhikohast: minu jaoks võrdub A. le Coq Tarmo Noobiga
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Eesti lahkub Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina koostööformaadist
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Saksamaa külmavärinad jõudsid Eesti sauna- ja majatootjateni
Eesti eksporditurud värelevad ning tootjate pilgud pöörduvad murelikult Saksamaa poole, kus tarbijad pole 20 aastat olnud nii ebakindlad, kui on praegu. Saksamaal ja tegelikult üle Euroopa levivad üleskutsed keerata sooja vähemaks ja käia duši all ära viie minutiga, ja see mõte tekitab külmavärinaid Eesti saunatootjates.
Eesti eksporditurud värelevad ning tootjate pilgud pöörduvad murelikult Saksamaa poole, kus tarbijad pole 20 aastat olnud nii ebakindlad, kui on praegu. Saksamaal ja tegelikult üle Euroopa levivad üleskutsed keerata sooja vähemaks ja käia duši all ära viie minutiga, ja see mõte tekitab külmavärinaid Eesti saunatootjates.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.