Mait Kraun • 2. september 2015 kell 20:52

Börs: turud taastusid järsust langusest

New Yorgi börs  Foto: EPA

Pärast eilset järsku langust, mil Standard & Poor’s 500 indeks tegi ühe selle aasta suurima kukkumise, on USA aktsiaturud täna jälle tõusuteel, vahendab Bloomberg.

Eile tulid hirm ja ebakindlus maailmamajanduse pärast aktsiaid kummitama – suuremad indeksid kukkusid ligi 3 protsenti. Täna toimus aga taastumine, mida juhtis tehnoloogiasektor. Apple ja Microsoft tõusid rohkem kui 3,6 protsenti. H&R Block Inc hüppas pärast aktsiate tagasiostuplaani teatamist 7,5 protsenti. McDonald’s ja Home Depot tõusid kumbki vähemalt 2,7 protsenti.

Kauplemispäeva viimaste minutite kiire tõus viis S&P500 indeksi päeva lõpuks 1,8 protsenti kõrgemale, 1948 punktini. Eelneva kahe päeva jooksul oli indeks odavnenud 3,8 protsenti. Dow Jonesi indeks kallines 293 punkti ja lõpetas päeva 16 351 punktil. Nasdaq Composite lisas 2,5 protsenti.

Hiina turud on paar päeva suletud ja see tähendab, et sealne aktsiaturg ei saa USAs hirmu tekitada. Me saame väikse hingetõmbepausi,“ ütles investeerimisfirma Williams Capital Groupi aktsiakaupleja Stephen Carl. „Intressimäärade tõstmise osas on turgudel erinevad arusaamad. Kuna turg on volatiilne ja maailmas toimuv ettearvamatu, ei ole inimesed kindlad, millal see võib toimuda.“

WTI ja Brenti toornafta kallinesid mõlemad täna 1,9 protsenti. Kumbki maksis päeva lõpuks 46,25 ja 50,51 dollarit barrelist. Kulla hind odavnes 0,5 protsenti 1333 dollarini untsist.

Hetkel kuum