Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Skandaali sattunud Toshiba jäi kahjumisse

  Toshiba endine juht Hisao Tanaka. Foto: EPA

  Hiljuti suurde skandaali sattunud Jaapani elektroonikafirma Toshiba käsi käib üha halvemini ja firma jäi möödunud kvartalis kahjumisse.

  Toshiba oli hiljuti sunnitud ümber hindama viimase seitsme aasta kasumeid, kuna tuli ilmsiks, et ettevõte eiras aastate jooksul mitmeid raamatupidamiseeskirju.
  Elektroonikatooteid alates sülearvutitest kuni tuumaenergiaseadmeteni tootva Toshiba tegevuskahjum ulatus aprillist juunini 10,96 miljardi jeenini ehk 91 miljoni dollarini. Möödunud aastal samal ajal teeniti 47,7 miljardi jeenine kasum.
  Samas tuli möödunud nädalal välja, et ettevõte on kasumeid ülehinnanud alates 2008/2009 majandusaastast 155 miljardi jeeni võrra. Skandaali tulemusena astusid tagasi tegevjuht Hisao Tanaka ja veel mõned juhatuse liikmed.
  Analüütikud prognoosivad, et firmat ootavad ees suured kärped, mis on seotud sülearvutite ja televiisorite tootmisega. Uus tegevjuht Masashi Muromachi lubas, et tulekul on muutused. „Kaalun mitmeid struktuurireforme, mis on äärmuslikud ja piiranguteta,“ sõnas ta lubades, et detailid avalikustatakse oktoobris või novembri alguses.
  Muromachi lisas ka, et ei kavatse jääda kauaks tegevjuhiks ning soovib anda teatepulga üle uuele inimesele pärast reformide elluviimist ja firma uuele kasvule ettevalmistamist.
  Toshiba kvartalitulemused näitasid, et firma käive kukkus aastataguse ajaga võrreldes 5%, 1,35 triljonile jeenile. Sülearvutite müük langes samal ajal 31% ja televiisorite müük 50%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Tõnu Mertsina: ekspordi väljavaade on kiiresti halvenemas
Euroala majandussektorite kindlustunne on viimastel kuudel kiiresti halvenenud ja ostujuhtide indeks näitab, et juulis liikus kogu euroala majandus langusesse, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Euroala majandussektorite kindlustunne on viimastel kuudel kiiresti halvenenud ja ostujuhtide indeks näitab, et juulis liikus kogu euroala majandus langusesse, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Tesla kaalub tehase loomist Kanadasse
Tesla teeb lobitööd Kanada provintsi Ontario valitsusega, et luua piirkonda uus kõrgelt arenenud tootmistehas, selgub täna meedias avaldatud dokumentidest.
Tesla teeb lobitööd Kanada provintsi Ontario valitsusega, et luua piirkonda uus kõrgelt arenenud tootmistehas, selgub täna meedias avaldatud dokumentidest.
Reaalajas börsiinfo
Konkurentsiameti uus juht: kinomonopol? Jah, see paistab JOKK
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Läti saab Rail Balticule sõjalise liikuvuse raha
Läti Rail Balticu projekt on seotud sõjalise liikuvuse rahastamisega veidi vähem kui 5 miljoni euro ulatuses, selgus riigi transpordiministeeriumi esmaspäeval allkirjastatud lepingust Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnainspektsiooniga (CINEA).
Läti Rail Balticu projekt on seotud sõjalise liikuvuse rahastamisega veidi vähem kui 5 miljoni euro ulatuses, selgus riigi transpordiministeeriumi esmaspäeval allkirjastatud lepingust Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnainspektsiooniga (CINEA).
Väike-Maarja suurim maja leidis ostja
Väike-Maarja vallavanemal Indrek Keskülal oli reedel põhjust rõõmustada, sest läbirääkimised õppekeskuse ostjaga olid edukad ja majale puhutakse varsti uus elu sisse.
Väike-Maarja vallavanemal Indrek Keskülal oli reedel põhjust rõõmustada, sest läbirääkimised õppekeskuse ostjaga olid edukad ja majale puhutakse varsti uus elu sisse.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.