Mait Kraun • 16. september 2015 kell 9:34

Donald Trump hirmutab Wall Streeti

Donald Trump.  Foto: epa

Esmapilgul kõlab „vabariiklasest miljardär“ Wall Streeti jaoks unistuste presidendikandidaadina, kirjutab CNN Money.

Tegelikult pole Donald Trump üldsegi mitte Wall Streeti unelm. Trumpi saamist presidendiks hoopis kardetakse.

Nimelt on kinnisvaraärimees ja miljardär viimasel ajal hakanud oma kõnedes Wall Streeti kritiseerima. Ta tahab rikastel makse tõsta ja toetab poliitikaid, mis võivad rahvusvahelistele suurkorporatsioonidele halvasti mõjuda.

„Wall Street vihkab teda, sest ta on klassireetur,“ ütles Potomac Research Groupi poliitikastrateeg Greg Valliere. „Ta on võtnud omaks populistliku seisukoha, et Wall Street on ahne ja teenib liiga palju. Ta tundub suurem Wall Streeti vastane kui Elizabeth Warren.“

Trump võib aktsiaturu kõikuma lüüa

Trumpi ettearvamatu käitumine tähendab ebakindluse uut astet. See on väga halb investoritele, kes tahavad tulevikku võimalikult täpselt ennustada. Raha paigutamine muutub lihtsalt keerulisemaks.

„Wall Streetile meeldivad teada faktid, mitte ebamäärasus. Donald Trump on aga ebamäärane. Ma isegi ütleks, et ta on jokker,“ ütles finantstehnoloogiaga tegeleva The Clear Pool Groupi turustrateeg Peter Kenny.

Trumpi Valges Majas „ei oleks niivõrd administratsioon, kuivõrd puusalt tulistamine“, ütles S&P Capital IQ investeerimistrateeg Sam Stovall. „Kui sa kardad ebakindlust, siis paneb Trump presidendikandidaadina muretsema.“

Samas on Trumpil Wall Streetil ka nimekaid toetajaid. Näiteks on tema poolt riskiinvestor Carl Icahn.

Hetkel kuum