Rainer Saad • 22. september 2015 kell 8:00

Volkswageni aktsia jätkab kukkumist

Saksa börs  Foto: EPA

Volkswageni aktsia on täna esimese kauplemistunni jooksul langenud 4,3 protsenti, kuna USA kütusesaaste skandaal võtab suuremaid mõõtmeid.

Saksa autohiiglase aktsia kukkus täna Frankfurdi börsil 4,3 protsenti, 125,3 euroni. Eile kukkus aktsia ligi 19 protsenti. Analüütikute arvates on suur tõenäosus, et Volkswageni tegevjuht Martin Winterkorn teatab oma tagasiastumisest, vahendas Bloomberg.

UBS teatas, et Volkswageni skandaal võib jätta halva mulje kogu Euroopa diiselautode turust. JPMorgani teatel võidakse skandaali tõttu võtta kogu Saksa autotööstus luubi alla ja tervele sektorile kehtestada karmimad kütusesaaste nõuded.

Eile tuli aktsiale järsk langus sellest, et USA regulaatori teatel petab Volkswagen oma keskkonnareostuse näitudega. Osa diiselautode mudelite müük USA turul peatatakse, kuna regulaatorid leidsid autode tarkvarast vigu, mis näitavad valesti toksiliste heitmete tulemusi. Volkswagenit võib oodata ka 18 miljardi dollari suurune trahv.

Hetkel kuum