Birjo Must • 28. september 2015 kell 6:05

Nordecon ehitab Kadriorgu veel korterelamuid

Nordeconi töötaja Tivoli elamurajooni ehitusplatsil.   Foto: Raul Mee, Äripäev

Ehitusfirma Nordecon ja Metro Capitali kontserni kuuluv ettevõte OÜ Pikksilma Kodu sõlmisid lepingu Tallinna Kadrioru asumisse ehitatava Pikksilma Kodu korterelamute teise etapi ehitustööde teostamiseks.

Tööde lepinguline maksumus on ligikaudu 5 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks, teatas ehitusfirma börsile.

„Selle aasta kevadel alustatud Tivoli elurajooni I etapi ehitustöödele on loogilise jätkuna lisandumas nüüd II etapp,“ ütles Nordecon ASi juhatuse liige Avo Ambur. „Väga positiivne on tellija soov minna tempokalt edasi vastavalt algselt plaanitule. Siin on kahtlemata oma osa ka korterihuvilistel, kes soovivad asuda elama looduskaunisse keskkonda mere ääres.“

Esimeses ehitusetapis Nordeconi ehitatavale ja mais 2016 valmivale 39 korterile lisandub sellega 56 korterit.

Teise etapi ehitustööd algavad oktoobris 2015 ning kestavad 13 kuud. Lepingu tingimuste kohaselt on OÜ-l Pikksilma Kodu võimalus jõustada ka korterelamute kolmanda etapi ehitus veel 27 korteri ehitamiseks. Kolme etapi peale kokku lisandub piirkonda 122 korterit.

Nordeconi kontsern hõlmab ettevõtteid, mis on keskendunud hoonete ja rajatiste ehitamise projektijuhtimisele ja peatöövõtule. Geograafiliselt tegutsevad kontserni ettevõtted Eestis, Ukrainas ja Soomes. Kontserni kuulub lisaks emaettevõttele üle kümne tütarettevõtte. Ehitusfirma 2014. aasta konsolideeritud müügitulu oli 161 miljonit eurot ja puhaskasum 2,3 miljonit eurot. Nordeconi kontsern annab tööd ligi 700 inimesele. Emaettevõtte aktsiad on noteeritud Tallinna börsi põhinimekirjas.

Hetkel kuum