Mait Kraun • 1. oktoober 2015 kell 8:30

Madal nafta hind pakub euroalale leevendust

Euro  Foto: EPA

Euro nõrgenemine, madalad energiahinnad ja „edukad poliitikameetmed“ on aidanud eurotsoonil sel aastal majanduskasvu rajal jätkata. Uue prognoosi järgi kujuneb aasta lõpp veelgi paremaks, vahendab CNBC.

Neljapäeval avaldatud raportis prognoosib EY, et 19 riigist koosneva euroala majandused kasvasid 2015. aasta kolmandas kvartalis keskmiselt 0,5 protsenti. Teises kvartalis oli see näitaja 0,4 protsenti. Terve aasta majanduskasv jääb 1,6 protsendi juurde ja 2016. aastal 1,8 protsendi juurde.

„Eurotsoon on heal positsioonil – kasu saadakse nii madalatest energiahindadest kui konkurentsivõimelisemast euro kursist. Kaasa aitab ka Suurbritannia ja USA tugev nõudlus,“ ütles EY Eurozone Economic Forecasti majandusnõunik Tom Rogers.

Naftahindade nõrkus suurendas majapidamiste sääste ja nende optimism tööturu suhtes on vaikselt kasvamas, teatati raportis.

„Eurotsooni jaoks tähtsamatel arenenud turgude eksporditurgudel on nõudlus tugev ja nafta hinnad on uuesti nõrgenema hakanud. Seega ülejäänud aasta kohta on prognoos samuti positiivne,“ lisas Rogers.

Hetkel kuum