Rainer Saad • 9. oktoober 2015 kell 9:56

Musk: Apple on Tesla "surnuaed"

Tesla Motorsi tegevjuht Elon Musk  Foto: Scanpix/Reuters

Tesla boss Elon Musk ütles, et Apple on „Tesla surnuaed“, kuhu lähevad need läbikukkunud töötajad, kes tema firmas läbi ei löö.

Üha rohkem on hakatud rääkima Apple’i elektriautost, kuid Muski see ei heiduta ning tema sõnul polnud Teslast vallandatud töötajad ettevõttele tähtsad.

„Nad palkasid inimesed, kelle meie koondasime. Me kutsume alati naljatledes Apple’it Tesla surnuaiaks. Kui sa Teslas hakkama ei saa, mine tööta Apple’is. Ma ei tee nalja,“ ütles Musk Saksa ajalehele Handelsblatt.

Küsimusele, kas ta võtaks Apple’it automaailmas tõsise konkurendina, ütles Musk sarkasmiga: „Kas te üldse olete näinud Apple’i nutikella?“

„On hea, et Apple liigub selles suunas ja investeerib autodesse. Kuid autod on väga keerulised võrreldes telefonide või nutikelladega. Ei saa minna sellise tarnija juurde nagu Foxconn ning öelda, et ehitage mulle auto.“

Sel aastal on üha rohkem hakatud rääkima Apple’i elektriautost. Juulis meelitas Apple enda ridadesse sektori veterani Doug Bettsi, kes tuli üle Fiat Chrysler Automobiles’ist. Augustist ilmus meediaveergudele sõnapaar „Project Titan“, mis on Apple’i auto projekt. Tehnoloogiahiiglane otsis tol kuul Silicon Valleys kohta, kus oma sõidukit testida.

„Apple’i jaoks on auto järgmine suurem innovaatiline asi. Uus pastakas või suurem iPad ei tekita enam piisavalt elevust,“ ütles Musk.

Hetkel kuum