Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Silicon Valleyt tabas nafta- ja gaasibuum

  Fossiilkütused on jätkuvalt moesFoto: epa

  Selgub, et nafta- ja gaasifirmadega seotud idufirmad kaasavad suures mahus investeeringid, mis viitab sellele, et fossiilkütused on jätkuvalt in.

  Värske statistika kohaselt on nafta- ja gaasiäriga seotud start-upid kaasanud tänavu juba 115 miljoni dollari jagu investeeringuid.
  Tehnoloogiainvestorite jaoks pole fossiilkütustega seotud ärid kunagi eriti elevust tekitavad investeerimisobjektid olnud. Selle asemel panustatakse näiteks päikeseenergiale või muudele loodustsäästvatele energialiikidele, kirjutab Bloomberg.
  Peter Thiel pole aga tavapärane investor. Thieli Founders Fund panustas hiljuti seitse miljonit dollarit naftaäriga seotud idusse RunTitle Inc.
  RunTitle’i puhul on tegu viimase naftaäriga seotud idufirmaga, kuhu Thieli fond investeerib. Taolisi investeeringuid on tehtud veelgi – ja seda hoolimata sellest, et nafta hind on võrdlemisi madal.
  RunTitle’i on maavarade kaevandamisõiguste otsingumootor, kust saab infot selle kohta, kellele kuulub maa-ala, millest on kaevandajad huvitatud. See omakorda teeb naftafirmade elu oluliselt lihtsamaks, kuna nad ei pea palkama eraldi ametnikke, kes tegelevad omandiõigust puudutava informatsiooni kogumisega. RunTitle plaanib kaasata veel ühe miljoni dollari jagu investeeringuid.
  „Nafta- ja gaasitööstus on üks suuremaid tööstuseid, mida suured muudatused veel häirinud ei ole,“ märkis RunTitle’i juht Reid Calhoon.
  Founders Fundi partner ning investeeringu juht Geoff Lewis lausus, et tegelikkuses on fossiilkütused ka tulevikus domineeriv energiaallikas. „Tootmises on väga vähe uuendusi olnud,“ lisas ta.
  San Franciscos asuv riskikapitalifirma on finantseerinud ka ettevõttesse Tachyus, mis pakub naftafirmadele tootmise optimeerimise analüüsiteenuseid. Lisaks on ettevõte panustanud veel teistessegi naftateenustega seotud ettevõtetesse. Samuti on Founders Fund pannud õla alla tuumaenergiaettevõtetele ja puhta energia firmadele.
  CS Insightsi andmeil on riskikapitaliettevõtted tänavu investeerinud nafta- ja gaasitööstusega seotud idufirmadesse juba 115 miljonit dollarit. Tõsi, aastast aastasse on see summa üsna kõikuv. Möödunud aastal tehti investeeringuid 246 miljoni dollari, 2013. aastal aga 125 miljoni dollari mahus.
  Tänavune suurim investeering sel alal tehti ettevõttesse Seven Lakes Technologies, mis pakub naftaväljade jaoks erinevaid analüütilisi tööriistu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Mari-Liis Kukk: saatuslik loogika, mis ähvardab krüptoparadiisi põrguks muuta
Krüptomaailma võib ees oodata tõsine katsumus, kui usk kõigesse ümbritsevasse peaks lööma kõikuma sellisel määral, nagu oleme näinud möödunud aegade sügavamates finantskriisides, kirjutab finantsinspektsiooni innovatsioonijuht Mari-Liis Kukk.
Krüptomaailma võib ees oodata tõsine katsumus, kui usk kõigesse ümbritsevasse peaks lööma kõikuma sellisel määral, nagu oleme näinud möödunud aegade sügavamates finantskriisides, kirjutab finantsinspektsiooni innovatsioonijuht Mari-Liis Kukk.
Modera näeb uuel salapärasel lepingul edukat jätku
Automüügi kliendihaldusplatvorm Modera teatas üleeile börsiteates, et sõlmis ligi 1 miljoni eurose lepingu rahvusvahelise autotootjaga, kelle nime konfidentsiaalsuse tõttu ei avaldatud.
Automüügi kliendihaldusplatvorm Modera teatas üleeile börsiteates, et sõlmis ligi 1 miljoni eurose lepingu rahvusvahelise autotootjaga, kelle nime konfidentsiaalsuse tõttu ei avaldatud.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand uuest juhikohast: minu jaoks võrdub A. le Coq Tarmo Noobiga
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Eesti lahkub Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina koostööformaadist
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Saksamaa külmavärinad jõudsid Eesti sauna- ja majatootjateni
Eesti eksporditurud värelevad ning tootjate pilgud pöörduvad murelikult Saksamaa poole, kus tarbijad pole 20 aastat olnud nii ebakindlad, kui on praegu. Saksamaal ja tegelikult üle Euroopa levivad üleskutsed keerata sooja vähemaks ja käia duši all ära viie minutiga, ja see mõte tekitab külmavärinaid Eesti saunatootjates.
Eesti eksporditurud värelevad ning tootjate pilgud pöörduvad murelikult Saksamaa poole, kus tarbijad pole 20 aastat olnud nii ebakindlad, kui on praegu. Saksamaal ja tegelikult üle Euroopa levivad üleskutsed keerata sooja vähemaks ja käia duši all ära viie minutiga, ja see mõte tekitab külmavärinaid Eesti saunatootjates.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.