Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs: Hiina mure turgudel tagasi

  New Yorgi börsFoto: Bloomberg

  USA aktsiad taandusid täna seitsme nädala kõrgeimalt tasemelt. Langust juhtisit tööstussektor, sest Hiina import nõrgenes. Ka biotehnoloogiasektor odavnes, vahendab Bloomberg.

  Aktsiaturud olid enne tänast neli päeva tõusnud, sest Föderaalreservi minutid septembrikuisest kohtumisest näitasid, et keskpank on intressimäärade tõstmise osas äärmiselt ettevaatlik. Kardetakse, et Hiina nõrgem majanduskasv võib levida üle maailma. Transpordifirmad odavnesid ja ning Nasdaqi biotehnoloogia indeks kukkus kahe nädala madalaima tasemeni.
  Standard & Poor’s 500 indeks kukkus 0,7 protsenti 2003 punktini. Dow Jonesi indeks odavnes 50 punkti ehk 0,3 protsenti ja lõpetas päeva 17 081 punktil. Nasdaq Composite indeks kaotas 0,9 protsenti ja Russell 2000 taandus 1,4 protsenti.
  „Oktoobri esimesel kümnel päeval tegid aktsiad väga tugeva tõusu,“ ütles investeerimisfirma Penn Capitali partner Eric Green. „Ootused ettevõtete tulemuste suhtes on aga suhteliselt madalad. Majanduskasvu osas on prognoose samuti vähendatud."
  Aktsiad hakkasid kauplemispäeva alguses langema, sest Hiina import vähenes juba 11. kuud järjest, mis on pikim languste jada kuue aasta jooksul. Mured Hiina majanduskasvu pärast ja Föderaalreservi ebamäärasus tekitasid augustis aktsiate müügilaine, mis pühkis maailma turgudelt 14 triljonit dollarit. Alates sellest on turud mõnevõrra taastunud ja oktoobris on S&P500 indeks lisanud 4,4 protsenti.
  WTI toornafta hind odavnes täna 1 protsendi võrra ja Brent taandus 1,4 protsenti. Kumbki maksis päeva lõpuks 46,63 ja 49,18 dollarit barrelist. Kulla (Comex) hind tõusis 0,3 protsenti ja unts maksab 1167 dollarit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Analüütik: „Vali mind, vali minu maksud!“ – palun, ärge tehke!
Kui erakonnad panevad riigikogu valimispeo püsti debatiga, millised maksud peaksid tõusma, ootab majandust vältimatu allakäiguspiraal, hoiatab majandusanalüütik Peeter Tammistu.
Kui erakonnad panevad riigikogu valimispeo püsti debatiga, millised maksud peaksid tõusma, ootab majandust vältimatu allakäiguspiraal, hoiatab majandusanalüütik Peeter Tammistu.
Maailma suurim varahaldaja tõi turule bitcoini fondi
Maailma suurim fondivalitseja BlackRock tõi turule bitcoini hinda järgiva fondi, mis on mõeldud USA institutsionaalsetele klientidele, vahendab Reuters BlackRocki koduleheküljel olevat uudist.
Maailma suurim fondivalitseja BlackRock tõi turule bitcoini hinda järgiva fondi, mis on mõeldud USA institutsionaalsetele klientidele, vahendab Reuters BlackRocki koduleheküljel olevat uudist.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand uuest juhikohast: minu jaoks võrdub A. le Coq Tarmo Noobiga
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Eesti lahkub Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina koostööformaadist
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Edukat tippjuhti Tarmo Noopi kutsuti buldooseriks, aga see on nüüd minevik Lahkumisintervjuu!
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.