Mait Kraun • 22. oktoober 2015 kell 11:15

Hispaania töötuse määr nelja aasta põhjas

Hispaania lipp.  Foto: epa

Hispaania töötuse määr kukkus kolmandas kvartalis nelja aasta madalaima tasemeni, vahendab Bloomberg.

Töötuse määr kukkus eelmise kvartaliga võrreldes 22,4 protsendilt 21,2 protsendini, selgub Hispaania statistikaameti andmetest. Vaatamata olukorra paranemisele on Hispaania tööpuudus teiste euroala riikidega võrreldes kõrge. Vaid Kreekas on suurem töötus kui Hispaanias.

Hispaanias loodi kolme kuu jooksul 182 200 uut töökohta – sellele aitas kaasa hooajaliste töökohtade tekkimine tööstus- ja teenindussektoris. Viimase aasta jooksul on Hispaanias juurde tulnud miljon töökohta.

Vaatamata olukorra paranemisele vähenes püsivate töökohtade arv kvartali jooksul 18 900 võrra.

Andmed võiksid siiski positiivselt mõjuda praeguse peaministri Mariano Rajoy valimiskampaaniale. Trumbina kasutab ta just töökohtade juurdeloomist, millele on kaasa aidanud ebapopulaarsed kasinusmeetmed ja tööturureformid.

„Rajoy hakkab rääkima, et tema kontrolli all on majanduse taastumine kindel. Selle kohta on tal ka mitmeid tõendeid,“ ütles IHS Global Insighti vanemökonomist Raj Badiani.

Valitsus prognoosib, et 2016. aastaks kukub töötuse määr 19,7 protsendini. Sellel aastal loodetakse juurde luua kokku 600 000 uut töökohta.

Hetkel kuum