Pille Ivask • 23. oktoober 2015 kell 6:35

Amazoni aktsia rõõmustas tulemuste üle

Amazoni tulemused rõõmustasid  Foto: epa

Amazon teatas eile kolmanda kvartali majandustulemused, mis ületasid tunduvalt analüütikute ootuseid.

Pärast tulemuste teatamist rallis Amazoni aktsia järelturul 11 protsenti, vahendab Business Insider.

Amazoni käive oli kolmandas kvartalis 25,4 miljardit dollarit, mida on 0,5 miljardit enam, kui analüütikud olid prognoosinud. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga tõusis käive 23 protsendi võrra. Kasumiks ühe aktsia kohta kujunes 17 senti. 

Järgmise kvartali käibeks oodatakse suurusjärgus 33,5-36,75 miljardit dollarit ehk võrreldes 2014. aasta neljanda kvartaliga 14-25 protsendi suurust tõusu.

Puhaskasumiks kujunes 79 miljonit dollarit, möödunud kvartalis teenis ettevõte 92 miljonit dollarit kasumit. Lisaks teatas ettevõte 9,8 miljardi suurusest rahakäibest, mida on 72 protsenti enam võrreldes möödunud aasta kolmanda kvartaliga.

Hästi läks ka Amazoni veebiteenustel (AWS): netokäibeks kujunes sedapuhku 2,1 miljardit dollarit, mida on 25 protsendi võrra enam kui teises kvartalis. Aastases võrdluses näitas käive 78 protsendi suurust kasvu. Ettevõtte tuluks kujunes kolmandas kvartalis 521 miljonit dollarit.

Hetkel kuum