Pille Ivask • 23. oktoober 2015 kell 8:45

Ericssoni tulemused kahvatud

Kolmas kvartal midagi ülemäära positiivset Ericssonile ei toonud  Foto: epa

Ericssoni kolmanda kvartali tulemused jäid alla analüütikute ootustele, vahendab Bloomberg.

Ericsson sai tagasilöögi nii Venemaalt kui ka Brasiiliast, kus makromajanduslikud näitajad on kehvad. Samuti kukkusid müüginumbrid Hiinas seoses varasemast väiksemate kulutustega 4G võrgu arendamisele. Tagasihoidlik käive tuli ka Jaapanist. Teisalt püsisid müüginumbrid jätkuvalt tugevana Indias ja Kagu-Aasias.

Ericssoni aktsia tegi pärast tulemuste väljakuulutamist viimase kahe kuu suurima languse, makstes nüüd 84,70 krooni. Tänavu on Ericssoni aktsia hind teinud 10protsendilise languse, ettevõtte turuväärtus on 278 miljardit krooni.

Ericssoni brutomarginaal oli kolmandas kvartalis 34,5 protsenti, teatas ettevõte täna. Analüütikud olid oodanud 35,3 protsendi suurust brutomarginaali.

Müügitulu tõusis kolme protsendi võrra 59,2 miljardile Rootsi kroonile, mis jääb alla analüütikute prognoositud 60,7 miljardile kroonile.

Lisaks tagasihoidlikele müüginumbritele Jaapanist ja Hiinast ei näe Ericsson midagi positiivset ka Põhja-Ameerika suunalt, mis moodustas möödunud aastal neljandiku käibest ning kus on väga kõrge konkurents. 

Hetkel kuum