Mait Kraun • 26. oktoober 2015 kell 20:36

Börs: aktsiad taandusid 9 nädala tipust

New Yorgi börs  Foto: EPA

Pärast kiiret tõusu tegid USA aktsiaturud täna hingetõmbepausi ja Standard & Poor’s 500 indeks taandus 9 nädala kõrgeimalt tasemelt, vahendab Bloomberg.

Tehnoloogia- ja energiasektor on aitanud oktoobris aktsiaturge kõrgemale viia. Täna olid mõlemad sektorid languses. Apple’i aktsia odavnes 3,2 protsenti, sest ettevõtte tarnija Dialog Semiconductor müük ei vastanud analüütikute ootustele. Apple on Dialogi suurim klient. Chevron odavnes 2,7 protsenti, sest nafta hind kukkus kahe kuu madalaima tasemeni.

S&P500 indeks langes 0,2 protsenti 2071 punktini. Dow Jones taandus 23 punkti ja lõpetas päeva 17 623 punktini. Nasdaq Composite lisas aga 0,1 protsenti, sest Google’i ja biotehnoloogia aktsiad kallinesid.

Investorid ootavad sellele nädalal toimuvat Föderaalreservi kohtumist, kust loodetakse saada vihjeid intressimäärade tõstmise kohta.

„Keegi ei looda, et Föderaalreserv tõstab sellel nädalal intressimäärasid. Kõik aga jälgivad nende kõneviisi ja püüavad mõista, kas sellel aastal on plaanis intresse tõsta või mitte,“ ütles investeerimisfirma Thornburg Investment Managementi aktsiakaupleja Thomas Garcia. „Sellel nädalal on tulemas ka mitme tähtsa ettevõtte kvartalitulemused.“

WTI toornafta lõpetas päeva 43,48 dollaril ja Brent 47,22 dollaril barreli kohta. Kulla (comex) hind langes paari dollari võrra ja unts maksab 1163 dollarit.

Hetkel kuum