Mait Kraun • 28. oktoober 2015 kell 22:22

Börs: Föderaalreservi avaldus toetas finantssektorit

New Yorgi börs  Foto: EPA

Föderaalreserv teatas, et nad võivad intressimäärasid tõstma hakata juba detsembris. See pani finantssektori ettevõtete aktsiad kallinema, vahendab Bloomberg.

Aktsiad hakkasid kohe kauplemispäeva alguses kallinema. Tõusule aitas kaasa Apple’i eile teatatud oodatust paremad tulemused. Koos nafta hinnaga rallisid ka energiaaktsiad. Föderaalreservi teadaanne pani aktsiad lühiajaliselt langema, aga päeva lõpus aitas võite suurendada finantssektori kallinemine, mis peaks kõrgematest intressimääradest kasu saama.

Standard & Poor’s 500 indeks tõusis 1,2 protsenti 2090 punktini, mis on kõrgeim tase alates 18. augustist. Dow Jonesi indeks lisas 1,1 protsenti ja jõudis päeva lõpuks 17 779 punktini. Nasdaq Composite lisas 1,3 protsenti ja Russell 2000 hüppas 2,9 protsenti.

„Föderaalreserv jättis mulje, et detsembrikuine intresside tõus on jätkuvalt laual. Sellele nad ust ei sulgenud,“ ütles maailma suurima investeerimisfirma BlackRocki investeeringute juht Russ Koesterich. „Nüüd hakkavad positsioonid veidi muutuma. Peamine on, et Föderaalreserv ei välista midagi ja heade majandusandmete puhul on intresside tõstmine täitsa võimalik.“

USA Energia ja Informatsiooni Administratsioon (EIA) teatas, et USA naftavarud tõusid eelmisel nädalal 3,4 miljoni barreli võrra 480 miljoni barrelini. Cushingi – ühe tähtsaima reservuaari ja jaotuspunkti – varud vähenesid 785 000 barreli võrra, ütles EIA.

Bensiinivarud vähenesid 1,1 miljoni barreli võrra. Reutersi küsitletud analüütikud ootasid 817 000 barreli suurust vähenemist.

Brenti toornafta hind on täna kallinenud 4,8 protsenti ning WTI hüppas 6 protsenti. Kummagi barrel maksab 49,05 ja 46,06 dollarit. Veel teisipäeval kukkus Brenti toornafta ligi 2 kuu madalaima tasemeni.

Hetkel kuum