Mait Kraun • 29. oktoober 2015 kell 7:22

Hiina ostab Airbusilt 17 miljardi eest lennukeid

Airbus.  Foto: Bloomberg

Hiina sõlmis täna Airbus Group SEga lepingu, mille kohaselt ostab riik lennufirmalt 17 miljardi dollari eest lennukeid, vahendab Bloomberg.

See võimendab konkurentsi Boeinguga, sest mõlemad soovivad Hiina turust saada võimalikult suurt osa.

Kokku ostab Hiina Airbusilt 30 kahe vahekäiguga A330 mudelit ja 100 ühe vahekäiguga A320 lennukit. Lepingu sõlmisid Hiina peaminister Li Keqiang ja Saksamaa kantsler Angela Merkel. Kohtumisel allkirjastati ka teisi tehinguid.

Arvatakse, et Hiina on 20 aasta pärast maailma suurim lennukiturg. Suurimad lennukitootjad teavad seda väga hästi ja konkurents Boeingu ning Airbusi vahel on intensiivistunud. Hiina majanduskasv ja odavlennufirmade esilekerkimine tähendavad, et lendamine on taskukohane järjest rohkematele inimestele. See aga suurendab nõudlust lennukite järele.

„Hiina nõudlus reisimise järele kasvab ja nüüd on riigil vaja rohkem lennukeid, et seda nõudlust rahuldada,“ ütles konsultatsioonifirma Endau Analyticsi asutaja Shukor Yusof.

Hetkel kuum